Friday, April 1, 2011

Hari nya tiba jua

Haluuuu kengkawan semuaaaa..
wahhh lame tak berblog kan (sila babab diri sndri)
Nak kate pe lg kalo tak updet kann..
Mmg reason aku asik2 msti kate sebab bizi..
So alasan wajib aku adelah itu la..
Almaklum kat ofis je aku selit2 mase berblog wat mase ni..

Hokeh, trussss gi topik pagi ni..
Hari ni hr yg aku & ofismate tnggu2..
Kiteorg 1 ofis akn g TEAM BUILDING..
bukan nak mengTEAM kan BUILDING yg dah sediada kukuh & kaku tu
tapi.. nak mengTEAM kan kami 1 ofis yg dok dlm 1 BUILDING ni..

Kami 1 unit akan gerak kol 2ptg ni ke
Colmar Tropicale Resort, Pahang
pjlnan dlm 1 jam, berkampung kat situ sampai tghari Ahad

Mase AJK mula2 tanye aku dpt/nak join ke tak
kursus ni lbh krg 3mnggu lps..
Aku terpikir dah cemane ngan Arissa
Sebab weekend kan buatnye
Sape la nk jage Arissa, susu Arissa ckp tak..
Tapi aku rase plak mcm besstt jek nak pegi
sebab susah kami 1 ofis nk togede2 skali skala
nak kumpul reramai ni berkursus kannn

Pikir punye pikir & setelah mendapat
kelulusan Mohor Besar Raja2..
Mr. hubby aku la tuuu
Aku tekadkan jugak la nak gi..
Mohor Besar Raja2 setuju jagakan Arissa
Walo Uwan Arissa ade gak offer nak jaga Arissa
Tapi aku kecian lak kat Mama aku tu
Dgn nak jaga akak aku yg dlm pantang kannn
So pg smpai mlm hr ni Arissa kat umah bbyster lg
Start malam ni smpai Ahd ptg
Mr. Mama ambik alih tugas jg Arissa

Hmmmm.. Stok susu Arissa??
Aku usahakan jugak kumpulkan stok..
Alhamdulillah ade beberapa botol susu utk stok 3 hari ni
Akhir2 ni hasil perahan ladang plak agak menyusut
Maybe sebab aku agak jarang pam kat ofis
Kalo sblum ni 2x shari.. Lately, sekali jek sempat..
So.. Aku stndby kan jugak susu Anmum.. mlm td beli
Sebab hasil perahan stok tu mcm tak bape nak ckp je aku ase
Kang melalak nak susu.. mana hala Mr. Hubby nak cari susu kannn

Sob3x Sayu plak dah ni..
Mengemas baju malam tadi pon
Arissa merangkak kat aku, gesel2 nak bemanja agaknye
Pagi tadi sblum hantar Arissa umah babysitter
Dah peluk Arissa kuat2 & cium puas2
Emak mane tak syg kan anak kan..
Nak2 bile kene berjauhan

Pd Mr. Hubby, dari hari Rabu aku dah bagi training lengkap
2 hari 2 mlm kursus pnjagaan bayi
Seme stok mknan beku (bayam, carrot, ikan bilis & ayam yg dh di blend)
aku dah ready kan
tak yah la Mr. Hubby ssh2 nk blend seme nanti
Tinggal nak masak kan bubur & mix kan stok2 beku tu
Baju2 seme aku dh lipat & susun elok2
senang Mr. Hubby nak cari
Beberapa kali aku ingt kan mndi kan Arissa cermat2
Sampai dia kate "Ye la.. ye la.. ishhh risau sngt dia ye"
Hehehehehe

Bukan tak biasa berpisah
Arissa umur 3 bln lbh dulu pon aku o.station
Cuma dh 3bln tak outstesen kemane2
Nak plak si kecik tu dh makin bnyak akal & keletah
Lagi la akan wat jadik rinduuuu..
Moga Arissa tak banyak ragam & ok dok ngan Mr. Hubby
Berdebar2 jugak ni
Depa dok ber2 yang paling lama
Moga Allah mudah kan semuanya

Moga aku seronok la gi kursus ni nanti
Walo dlm hati ade 1001 rasa

Jangan nakal2 ye Arissa


~ Take Care & Ingat Allah Selalu ~

3 comments:

Suliana said...

la.. ingatkan dah pegi, kul 2 rupanya.. take care ye kak is.. insya-Allah arissa baik2 saje.. kita pun tglkan baby besar kita.. hahaha..

angah said...

hak3x tq su..

alololo baby becar dia yekk..
bkn su yg tngglkn dia
dia yg tngglkan su.. su pon jgn cedey2 hehehehhehe

Ilhamny.com said...

arissa- nanti rindu mama, bwk stroller tu, ngenggg, ngengggg, sampai bukit tinggi...

mama ishq- jgn risau, mesti abahnya, jaga arissa dgn baik gak... linda, kalau pesan byk2 kat hubby, sure dia ckp, 'hishhhh, xkan la abg nak biar anak2 tu terpukang, kan anak2 abg gak... ( cumanya, sang suami nih, kalau ada kita, suma diharap kita wat, kalau kita xde, dia leh wat punye)...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...