Tuesday, January 12, 2010

Welcome To JPS

Salam kengkawan..

Lame rasenye aku tak berblog.. Diam tak diam kita dah pun berada di minggu ke-2 dlm thn 2010.. 2009 dah nak 2minggu jugak la kite tinggalkan..

Banyak sebenarnye nak diceritakan tapi aku publish kan dulu la entry yg 1 ni..
Awal thn 2010 hr tu aku dikejutkan dgn kehadiran staff baru kat opes aku.. Welcome to JPS aku ucapkan kat member aku sorang ni.. Ida @ E-da atau name baru nye kat opes ni Lida ha3x di sebabkan tak nak confius dgn boss kecik aku yg dipanggil Kak Ida jugak.. Tapi still sekarang identiti sebenar utk panggil Lida @ Az masih belum dikenalpasti.. Lantak ko la Ida..

Actually dia ni aku dah kenal lame dr tmpat pertama aku berkhidmat dgn sektor kerajaan ni.. sama2 lantikan as a Technical Assistant (T.A), sama2 ditempatkan di Caw. Jalan lbh kurang 7thn, sama2 tak de tempat mase awal penempatan lepak kat 1 bilik kat Bahagian Pentadbiran, sama2 harungi keje sbgai TA, sama2 melalui zaman anak dara cewahhhh.. zaman sebelum jd bini org la tu.. mcm2 kenangan manis termasuk la kenangan 'tuuuuuuttt'yg x berapa nak manis he3x kalo di ingat2 balik dah jadi kenangan kelakar ler plak :) zaman mase jiwa remaja la katekan :p

Pas2 sama2 dapat tawaran QS dan sama2 dapat ikut our ex-boss tukar cawangan dari Caw. Jalan ke Cawangan Senggara Fasiliti Jalan (CSFJ) or known as Caw. Sengsara oleh kiteorg he3x dan di situlah our ex-boss, aku & Ida bertiga memulakan unit QS sebagai unit baru bagi CSFJ.. tapi, ku sangkakan panas hingga ke petang, rupenye ribut petir melanda di tghari daaaa.. Our ex-boss yang menubuhkan unit baru QS tu dapat offer tukar ke JKR lain.. Bagaikan kapal laut menghempap diri, cemane agaknye nak handle unit baru ni tanpa ada boss..

Tapi kiteorang layan jek la tugas2 kat CSFJ tu setakat mane yang mampu.. semua kene buat sendiri sebab unit tu dah tinggal ber2.. tapi Alhamdulillah sebab aku & Ida dah start keje as a TA, so pengalaman as a TA yg sedikit tu membuatkan kite org tak kekok nak buat walo sekecil2 kerja..

Cuma bile time nak kene g meeting ke tu yg agak gegel time tu.. Maklum la baru lagik jd QS.. Nak2 plak isu2 kontrak berkaitan penyenggaraan jalan ni tak menggunakan Syarat2 Kontrak biasa spt JKR 203A/ D&B.. mmg interesting sbb ia lain dr yg lain cume kalo nak dok lame kat situ mmg otak leh jd beku & boring tahap ultramen & kite akan jarang dah nak jumpe Variation Order (VO), Interim payment, WPS, KKS, Tender Report & automatik gak la akn jarang terdedah ngan Pekeliling2 terkini KPKR (kecuali aku rajin & alert pasal Pekeliling tu)

Pengalaman pahit getir aku kat CSFJ tu tak lame di sebabkan aku dpt pink form (surat pertukaran/ penempatan baru kakitangan) ditukarkan ke JPS.. tempat aku bekerja sekarang.. Actually post aku & Ida kat CSFJ ni menyandar J44 & J48.. Menyandar je, bukan menanggung lagikan memangku hua3x.. Kirenye post menyandar ni memang tak tetap di situ & memang akan kene tukar ke post yang memang ada jawatan tu.. So tinggal la Ida sensorang menanggung beban kat situ he3x Dan.. tika itu kiteorg jangkakan akan berakhirlah jodoh aku & ida.. konon pas ni mcm dah x de peluang nak 1 opes same2..

Tu cume anggapan pd mase tu.. paling kiteorg tak sangka.. akhernye ade gak jodoh jumpe utk bekerja bwh 1 jabatan yg sama kt JPS ni.. kiteorg ditemukan semula.. cewahhh mcm orang bercinta berpisah pas2 jumpe balik pulak ek.. So, apa jadi ngan CSFJ lepas sorang, sorang yg keluar tinggalkan caw. tu?? Ha3x

Agaknye lepas ni sape la antara kite yg kene tukar tempat lain plak dulu kn.. So selamat bertugas la kat JPS ni dgn penuh gigih nye la ek (gigih dlm main game) malum la kat opes lame ko kan master mind he3x

Ni aku nak post kan gambar mase besdei Ida 7hb lepas.. spesel celebration la konon hua3x
TQ 4 the chocolate cake & cekodok Pasar Tani.. ooppsss terbgtao pulak kui3x

Tak dilupekan, welcome to JPS diucapkan kpd Zamzarina yg same2 br join si ida ni kt sini.. Have a wonderful time @ JPS hi3x

Cukup tu dulu utk kali ni..

~Take care & Ingat Allah Selalu ~

8 comments:

axelida said...

wow.. pjg lebo intro..ms tadika sama2 x sebut ke?? hua3x..blasah jer r lida ke ida ke.. hmm nak lg gleme axe jer (leh r kapel ngan x-men).. huahuahua tp jgn az dah r.. (sbb ali (ali setan) tu bapak mentua aku). hehehe kenangan2(manis n krg manis) tu le yg menguatkan lg jodoh kiter ekss..
pas ni kalu dpt posting tpt samer lg tatao r nak ckp per... mmg kembar bkn siam r kiter.. eh komen terpanjang sudah .. kang tergile kuasa plak... cauuuuu

angah said...

he3x alang2 mase tadika baik aku cite dr dlm perut je :p

haah la weip.. aku br tingat yg Ali tu bapak mertua ko yek.. he3x mmg x leh la gune name tu kang skandal plak he3x

anyway.. have njoy time working @ JPS ni cewahhhhhhh.. ramai nk keje sini taw.. hik3x poyo..

dlema.... said...

ehehe...ner nk sempat er...sebok nk g klinik agi...nk lyn staff baru lg....ahakss..
igt is..u tu SENIOR...jgn kasi muka itu bdk baru...kasi buli sama die..u tao..die bwk gak position lame die tu ke JPS...per die...GAME MASTER...u saon sket kt staff br u tu ek...

dlema.... said...

ehehe...tulun tgk2 sket ur new staf tu, is...setao i..die g hangkot position lama die ke JPS..xcaya u tanyer die..pg td die watpe...ahakss...bez ar korang jodoh pjg...huhuhu...

angah said...

he3x jgn isao k.ema, sy selaku senior up sket dr ida mmg dah jlnkan t/jwb sy :p dh siap ragging seminggu orientasi hik3x

axelida said...

hahaha k.ema x tao... is skang dah ada cafe.. hari2 jengok cafe dier.. sampaikan customer sy seme dah lari g cafe dier.. huwaaaaa... is dah nak potong level sy rr....

angah said...

kui3x ooiitt e-da, mane custimer ko x larik.. ko kan dh bukak kedai baru, dia skrng ni bisnes sushi plak k.ema oiii.. hik3x

dlema.. said...

ampes tol la korang neh...niaga plak kt j p eshh...hingatkn buek kijo..ader komplot rupe er kt saner..ermmmm...bgtao Tok Manaf...
huaaaa....nk ikot gak g saner...huaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...