Tuesday, March 9, 2010

Mari Makan Ayam Penyet

Halluuuuuuuuuu.. arghh lame x bercorat coret kat blog aku ni.. Cam besa reason aku sebab agak bz & x sempat nk update hi3x Alhamdulillah smpai hr ni aku & baby still d beri kesihatan yg baik utk teruskan prjalanan idop ni..

Last weekend gak tercapai la idaman aku nak makan ayam penyet yg menjadi sebutan 1 of my bestfren (zana) 2mnggu lepas.. Aku agak terbalik sket prgnant ni, kalo awal2 prgnant lu kalo de org sebut pasal makanan, x de la aku terliur sngat nk merasa makanan tu dgn x dan2 nye.. Tapi smpai dah 26mnggu yakni 2 mnggu lg nak masuk 7bln ni, nafsu makan ku makin menjadi2 apetah lg kalo terdengar nama makanan yg aku x makan lagi (tapi tak semua gak)
Disebabkan zana tru her blog de becrite pasal menu Ayam Penyet ni wat aku meng'request' menu tersebut kat hubby.. so berlangsung la plan yg dinanti2 ahad lepas sbb tu jek la hari yg aku & hubby bleh kua jalan2 disebabkan sabtu dia keje.. So lepas soping sket2 kat Jusco Wangsamaju, aku mmg set utk perut betul2 ase lapar utk makan, kiteorg pn g ler ke restoran yg dihajatkan
So jez layan jek la pic2 aku ni yek.. Tempat makan nye di Restoran Ayam Penyet Ria (bangunan belakang Wangsa Walk) Tq pd zana yg suggest tmpat ni.. Memang berbaloi2 makan & bagi aku yg wat spesel nye ayam, kerisik/tepung wat goreng ayam tu best & sambal nye..

Restoran Ayam Penyet Ria

Jauh2 g makan, leh order teh ais limau jek ceehhh... Wat kat umah pon leh he3x

Ni yg aku order, susah gak la nak wat kan.. Soya cincau..

Ni la rupenye ayam penyet nyer.. mungkin x mmpu wat korang terliur sbb effect fon cam sony aku yg x bape canggih tu :) tp live nyer mmg meletopppp.. kerisik dia beshh wooo..

Side order "Sup buntut" he3x @ sup ekor.. menu yg bleh korang try gak..

Muka x sabar nak makan..

Jemput makan (sila abaikan ketembaman pipiku yg menggebu hu3x)
K begitu lah critenye sesi Jalan2 Cari Makan kali ni.. semoga bertemu lagi di waktu yg sama di lain hari cewahhhhhhhh..
~ Take Care & Ingat Allah Selalu ~

6 comments:

axelida said...

hehe ms kat sarawak ari tu ada gak ayam penyet ni.. tp dah nak try mi _ _ _ _ _ (opp x leh sebut nama penuh mi tu.. kang buat ko tingin nak mkn, jenuh mr. m book tiket flight ke sawak.. ko dah x leh naik flight dah kalu 7 bln tao..) terpaksa r abaikan ayam penyet.. (nama dier tu cam x syok r) tp dah ada org pomot, okeh gak g try..

SiNoMoSa said...

Salam Kak Is,

Alahai mcm terkecur air liur i tgk nasi ayam penyet tue..
Nak..nak..nak jugak..
Mana i nak carik ni..esok i dah nak pi induksi..u kejam dera selera i huhu..
Lepas induksi, i akan zass ajak geng bujang i mamam nasi ayam penyet ekekeke..
Oit, awat muka abg mashum lagu tue? tak sabar nak ngap ke terkojut haha..

Ilhamny.com said...

wah..menarik..wpun dkt dgn umah, tp xtau lak kat situ ada ayam penyet..tenks 4 ur info..

angah said...

sori kengkawan lmbt respon kat comment ni.. lame x update daaa..

ida - he3x ko try mi tu namenye mi kolok kerss?? hu3x

ct syima - he3x x pe u pon dh nk abes induksi ni.. blk nnt bleh r try & error ns aym penyet ni yer.. ikotkan bnyk tmpat ade kan.. tp ni 1st time mkn trus jtuh chenta gi2..

linda - ha kene la try ble2 nnt.. tgk bley tak lawan ns aym penyet yg kat jhr tuuu :p

Suliana said...

haa..nmpk dah muka mummy to be nih..hehe..comel la kak is..nnti tunjuk perut tau..hihi

angah said...

hi3x comel kers?? wawawawa.. tq su.. dh blushing dh ni.. haaaa nnt i.Allah akk masukkan pic ngan perut boyot ni ek..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...