Friday, June 4, 2010

Jalan2 & Makan2 @ KL b4 hirup udara kampung ku

Haaa.. awal2 ni nk mntak sori la Kak Ema, saya cte n3 pasal makan2 lagi ni he3x maklum la nnt pantang dh ten2 sah2 x leh nk makan bnde2 yg best2 seme ni kan :p

Hari ni hari Jumaat, lunch hour kan lame, so Zana awal2 dh plan nk ajak aku makan katenye.. Hmmm makan?? Nyum2.. Nak bawak aku g mane?? hah?? Cheng Ho?? seperti pernah ku dgr tempat makan itu :p he3x ape lagi kalo bukan restoran milik Amy Search tu kan..

Warghh berbunga2 hati aku & baby he3x maklum de org nk bawak makan kt c2.. sedap2 katenye makanan kt c2.. Tapi zana awal2 stndby gak kate kat aku suh cdng tmpat len kot2 restoran tu tutup time nk g ni almaklum kan time smbhyang jumaat tu..

So, pas berada di area Wangsamaju tu.. lalu la tmpat yg hndak di tuju..
.
.
.
.
.
.
Warggghhhhh betul la tekaan zana, restoran tu 22p daaa.. Hari jumaat start kol 5pm - 11pm.. ptut tgk cam x de org makan je, kerusi meja pon elok je bersusun.. hmmm bukan rejeki aku nmpaknye :(

Chinese Islamic Seafoof CHENG HO
area belakang Wangsa Walk kat Restoran Ayam Penyet hari tu

So beralih la kiteorg ke Restoran Asam Pedas yg kat ngan Stesen LRT Setiawangsa tu.. Zana pon bg green lite stuju makn kt c2... Ni 2nd time kiteorg menjamu selera be2 kat cni.. Bezanya sebelum ni dua2 belum jd bini org lagi :)

So dipendekkan cte.. Cam besa mst ade gambar he3x
Utk kenangan ni.. bukan ape :)

Enjoy..

Org yg btgjwab bawak aku g makan :)


Chocolate Milk Shake

Asam Pedas Melaka Ikan Pari

Udang Goreng Tepung (Saiz S - padan la dpt 6ekor jek he3x)


.
Kangkung Goreng Belacan (Saiz S gak)


Jom sentalllllllllll.. Muka mak buyung yg tunggu hari nak bersalin hu3x

TQSM Zana.. jalan2 cr makan ngan aku sebelum terberanak ni..
happy rasenyer.. lame x kua jalan2 bedua ceni kan.. cam zaman dua2 solo lu :p
Pas ni lama la jiran merangkap bibik ko ni x de nak jenguk2 'Imran & 'Irdina :)
maklum nak cuti bersali ni..

K kengkawan.. nak balik dah :) Aku start cuti next week.. Menanti kelahiran anak sulung ni la katekan.. Ni pon last minit baru tegerak hati nak balik kg setelah di pujuk rayu oleh mama & uwan kt kampung suh aku balik gak..

Kalo tak nak slumber jek redah tnggu smpai bersalin kat KL/ Rawang ni..

Kalo sampai pagi sok tak kua gak baby ni, alamat mewarisi aku la jadik org N9 he3x

K.. I.Allah ade rezeki dpt la aku update blog next week kalo x bersalin/ bersalin ke..

C u ols kengkawan.. Will miz u ols.. Doakan yek :)

~ Take Care & Ingat Allah Selalu ~

4 comments:

dlema.. said...

erm...makan lg..pape pon..makanla pepuas yer..kang lam pantang leleh lak ayo lior...
huish..tak sabar tgu is besalin...nk tgk..panjang maner la anak er...ekekeke..

axelida said...

hehe dpt gak r menatap wajah ko sblm ko besalin ni.. maklum r dkt 3 minggu aku x der kat opis.. arap2 seme selamat.. Insya Allah.. due esok ek?

angah said...

k.ema- uitks k.e-ma, ape yg pjg tu?? hi3x

e-da - ye r e-da lame la leh jmpe ko lik hu3x hr 2 dh 3mnggu, i.Allah pantang 2bln, mao msuk 3bln x jmpe nnt hua3x

akan ku pastikan aku slim dr ko nnt :p

axelida said...

alamak.. stetment last ko tu wat aku cuak tahap 7 seh... kot yer pon, slim samer2 r weh.. br de semangat kesukanan gitew.. hehehe

nway, tgk r tu, br aku pasan, mak yong nih mkn siap kuali atas meja dowh.. umang aiii...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...