Tuesday, June 1, 2010

Mari Becerita

Yo!! u olss.. Ceh mcm dh nk be'rapping' plaks.. Hr ni dh 1 Jun ler.. Erks.. 1 Jun?? Ade pe ngan 1 Jun ni?? Oh yekss.. Yg aku mmg sure hr ni, my best friend wedding annivesary..
Zana, yg ke bape thn ek hang dh tawen &  jadi isteri org?? :p


Alhmdulillah dah 4thn eks, tahniah3x dh de 2org ank dh pong.. Kalo x silap aku jugak, member2 aku yg len, E-da, Ana, Syim (semalam) mnymbut hr yg same.. Oh yer, Ahad lepas 30hb Mei, wedding annivesary adik aku & spupu aku along edi.. tahniah utk korang seme.. moga sama2 jaga prkhwinan korang maintain hepi & tmbah hepi, romantik gituuuu & moga hubungan korang mndpt redha Illahi slalu k..

Hmm abes cte psl annvsary.. citer psl kisah keberanakan aku plak yg ble2 je bleh kua baby dlm perut ni.. I.Allah :) tnggl lg 10hr jek ni.. Wargh3x kojap lak ai.. Dan skrng aku rase ke'seksa'an nye mngndung tu cene.. sesuai ke prkataan 'seksa' tu ek.. boleh la ekss.. sbb alhmdulillah sngat2.. nk kate morning sickness utk 1st baby ni 3bln awal prtama.. Allah lepaskan aku dr rase seme tu.. Bab makan.. lalu aje.. Alhmdulillah.. Cuma mase dh masuk 3,4bln hr tu.. aku mengalami sakit punggung yg amat sangat, smpai nk bejalan pon cam penguin aku ase.. org tgk pon cam org beranak kembar ke?? pd hal br 3bln tu he3x tu la kan, ujian Allah time prgnant ni lain2 tiap2 org..

Lain2 cite pngalaman 1st mngndung aku ni.. Nak kate benda2 yg ngidam.. x dek la sangat.. sbb bnda yg nk makan tu pon mmg salu jumpe & senang nk cari.. Ade bulan2 tu ni la yg aku teringin makan..



Pizza : Dapat makan kebetulan sesorang banje makan hi3x
Ni korang mst x tao pe bende nyer.. ni menu kampungan jek.. Kentang goreng & ikab bilis berlada.. aku teringin sngt nk makan time tu.. so aku sndri yg masak :p



Haa ni plak jambu batu yg bnyak org jual skrng ni, jambu ni yg spesel nye asam serbuk dia tu.. kalo yg jual kt rnr ke, kdai buah besa ke.. asam dia x same mcm yg aku nak tu.. Mase ni cian mr. hubby la, yg mencabarnye sbb time aku nak tu plak musim hujan, so kurang la org beniaga jambu ni meniaga kan.. so sket adventure la utk dia carikan he3x ade skali tu aku punye la harap dia akn smpai umah dgn jambu ni.. tp sbb hujan x dek org niaga, uwawawaw sungguh syahdu pasaan ku saat itu kui3x

Nasi Lemak Daun Pisang.. Nasi lemak bukan daun pisang?? NO.. NO.. NO.. Ni dpt makan sbb ade jual pepagi kt area umah aku..  Pas2 dpt makan lagi sbb mak member (Naisha) merangkap jiran aku de wat ns lemak & rezeki aku dia bg plak kt jiran dia ni :) mekacih makcik.. Alhamdulillah..


Haaa yg ni disebabkan opesmate aku ade yg makan donut Big Aplle mase tu dia g ngan boss dia asenye.. So aku x dp Big Apple, on the wat balik umah seb bek de Dunkin Donuts ni.. blasah la.. dapat gak donut & of course flavor nye cokelet :p

Ni teringin pas blk check up, nk plak kinik tu dkt ngan Mc D, lalu2 jek bau la aroma2 Mc D ni.. pe lagik.. sentalll lerrr..


He3x tao ke ape ni.. sambil drive aku snap ni.. air kelapa daaaa.. n
i smpai hr ni aku suke minum lagi..

Last but not least..

Bubur pulut itam.. Mekacih x terhingga kat Zana.. dia la yg dptkn aku bubur ni time tu.. Mekacih gak kat acik yg jual ni sbb meniaga mase aku nk mkan bubur ni hu3x

Pjg gak aku becerite yek.. Tambah sket lagi.. Memandangkan skrng aku dh d hujung2 jd mak buyung ni, so kepala baby dah turun ke bawah.. masa check up mnggu ke 37 nurse check kepala nya dh 'engage'.. warghh teruja aku time tu.. So smpai saat ni.. aku dh agk susah nk begerak.. nk masuk & kua kete pon mcm sengsara jek :p bkn tu jek, mase wat xtvt kat toilet pon lg la mencabar ha3x nak2 kalo toilet cangkung cam kt opes aku ni.. jenuh nk pegang sane sini kui3x tu kalo lame dlm toilet tu.. mntak maaf ler kengkawan opes ku yek :p malam plak.. nk tido pong dgn panas nye.. sbb org ngndung ni mmg akn ase panas.. tambah plak ngan musim panas skrng ni.. fuhhh sngguh teruji aku beb.. peluh aku kalah Lin Dan mase men badminton tao.. nak tdo menelentang salah, nak mengereng salah.. mmg serba x kena..  mase ni la aku tambah2 ingat kat mama.. ohh mama ku.. mcm ni la kan mama bwk angah dalam perut dulu :p

Semalam gak ade aku sebut kat mr.hubby, patut la ade yg kate.. kasih ibu & kasih ayah ni lain.. slh 1 sbb len kasih ibu yg mengendong baby dlm perut ni 9bln/lbh.. kalo susu kan badan.. lagi la rapat.. mmg patut la syurga tu di bawah kaki ibu :)


So baby mama dalam perut ni.. jgn nakal2 yek nnt.. Mcm2 pengalaman mama nk dapatkan baby mama ni.. Moga dpt jd anak yg soleh/solehah..
Bangga kan mama & papa di dunia & di akhirat.. Aminnnnn..

K kengkawan.. Kesempatan ni gak nk mintak ampun,, mintak maaf kt korang..
Doakan aku di permudahkan olehNya nak bersalin.. Moga aku & baby dalam perut ni kedua2 nye selamat & sihat.. aminnnnnnn..

~ Take Care & Ingar Allah Selalu ~

6 comments:

Ilhamny.com said...

bila tgk is mesti rasa mcm nak ngandung lg...sib baik en suami dah warning tunggu lg 3 taun...huhuhu

dlema.. said...

adehh..ceta bab mamam agi..tak sabar nk nunggu ceta n gambo babe neh..
moga2 is n babe selamat, amin... Bismillah 6 jgn lupa baca...cewahh..tu petua ida yer..ehehe..

Suliana said...

semoga selamat semuanya!! nanti dlm pantang, update blog ok:-)

'ImranHud said...

selamat bersalin..i.allah, selamat 2-2..banyakkan doa..

angah said...

Linda - he3x seb bek linda bleh ingt warning en suami 2 lagi :p warghhh 3thn linda?? x lame ke 2?? he3x

dlema : he3x tu r k.ema, slagi x kua ni, dok cte psl mkn2 jek kan.. mane la sy ni x gebu lagi tembam :)

mekacih k.ema :)

sue : alamakss.. pantang kt kg la sue, alamatnyer x tao la dpt updet blog ke x hu3x maklum la x de berukband he3x beruk bnyak la kt kg :p tq sue.. doakn akk yek :)

zana : tq yek.. doakan aku yek na :) u wil miz ur neighbour yg baik hati ni he3x

axelida said...

semoga segalanyer berjln lancar n selamat.. haa btoi tu.. banyakkan baca Bismillah 6 yer... ape2 pon kene gak update blog n fb bile dah ber'anak' tu.. x sabar nak tingok nih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...