Monday, April 26, 2010

Pureen Clearance Stock

Kengkawanssss seme.. ade tak g menyelitkan diri ke Pureen Clearance Stock Sabtu & Ahad lepas?? Sebut pasal sales Pureen ni, dgr cte.. tak kire tua muda, laki pompuan, yg slim (x pregnant) & pompuan yg pregnant dok bwk perot pon dgr cite sanggup pegi di sebabkan jualan brg2 pd 2 hari tersebut yg amat berbaloi2.. Hal ni pong terjadik la kat diri aku hi3x Alkisah aku pong tao psl ni hr Jumaat petang tu mase tgk iklan dia kat paper Metro..

Sales mcm ni dh penah Pureen wat thn lps mase tu dlm ujung bln 11/awal bln 12 rasenye.. tp time tu aku x berkesempatan pegi.. sebab time tu fulus kering x silap aku he3x Lg pon mase tu pregnancy aku still awal lg, nafsu nak membeli tu x dek la aku layan kan sngat.. Rupe2 nye sale mcm ni Pureen akan wat 2 kali setahun, sekali yg dh lepas ni.. so sekali lg mesti dlm hujung thn ni.. Ni ikot sosek2 org2 yg aku jmpe mase tgh q nk byr kat sane hr 2..

Kalo ikot iklan mmg start kol 10, so aku pn grak la dr umah dlm kol 9, dgn angan2 aku akn smpai awal kt tmpat tu & syok la kalo x ramai org kan.. Lepas isi minyak kete & bli mknan utk alas perut pg tu aku pn g la tmpat tu kat Jln 19/1,PJ.. Aku smpai roundabout sblum Jln Semangat tu dh kol 10.. & mase tu jln dh start sesak.. warghhh seme nk g tmpat tu ke..

Ramalan ku benar belaka bile nak parking, mmg bnyak kete dok q.. nasib baik aku dpt info yg kalo tak nak parking bayar sebelah bangunan Summit tu, bleh la parking tepi2 jalan je & alhamdulilah aku dpt la parking dpn showroom Toyota, tapi nk kene jln kakii la pulok sket ke atas (jln berbukit sket, x la tinggi sngat) nak ke Pureen Sale tu.. mase aku smpai dlm 10.15, tp dh ase org blk siap dh abes soping.. alamak derang ni smpai kol bape.. rupenye2 sape yg dh biasa g sale ceni mmg akn smpai awal seawalnya.. bkn mcm aku yg kol 10 br nk smpai c2 hi3x masuk2 tu plak, aku tgk ramai sngat org dok beratur.. bkn utk membeli tp utk membayar.. warghhhhhhh gilerrr arghh.. ble nk masuk & ambik brg plak, seme org yg skali masuk ngan aku dh x diberi bakul utk isi brg, tp staf2 pureen sibuk pack kan kotak utk letak brg yg nk di beli.. just imagine.. termasuk la aku ni pn q la gak utk dptkan kotak kunun2 utk aku isi brg2 yg aku nk beli nnt..

Disebabkan aku x tao layout pureen tu (bahagian brg2 dia) & ditambah ngan kesesakan mase tu, aku pon ikot je jln (bkn jln pon) gerak sket2 mcm penguin berjalan.. mane de ruang.. smbil tu pilih & tgk brg mane yg sempat.. jln punye jln, rupenye bhgian baju2 plak terletak dibhgian blkang.. mase tu, kalo nk memilih mmg best sbb bnyak lg pilihan bj yg kbnyakannya maybe br letak & harga mmg tak hengat punye murah giler2..

tp mmg kene pndai2 selitkan diri utk pilih cpt2.. sbb mase tu ramai mama2, ibu2, mak2 yg rakus memilih dgn pantasnye.. sambil aku pilih2 ni aku trdgar sorang kakak ni ckp "alaaa kite pilih & amik jek dulu, kang kite pilih2 la blk mane berkenan" aku dgr & kate dlm hati.. aikk.. i2 mcm ka.. kire kalo ceni, sape yg dtg lambat mmg nasib2 jek la.. same de mase smpai tu, akn ade stok yg br letak/ stok2 yg org dh pilih tapi tak jd ambik td dletakkan semula kat c2.. tapi mmg ramai yg wat cen2.. sbb kat 1 sudut kat c2 mmg ramai kaum hawa khususnya dok tekun membelek bj2 yg dpilih td nk tgk mane yg bekenan plak utk btul2 ambik & byr.. Cara ni mmg mementingkan diri sndri kan.. tapi what 2 do & who cares?? takkan pihak Pureen nak marah plak kan.. Itu hak masing2 & mmg tradisi nye cen2 kot mase jualan2 cen2 kat c2..

Cuma tu la, pe yg aku dpt dr penjelajahan aku ke Pureen Warehouse Sale ni, sbnarnye kalo g tmpat ceni.. ikot rezeki kite la time tu espesli time nk pilih bj2.. Sape cepat, dia la yg dpt yg cantik & sngat berbaloi2.. Bj2 dia pon kbykannya elok & baru tp kene pandai2 pilih2.. sbb dh ramai2 & bnyak2 tu kan.. ade bj yg dh bercampur2.. kene pndai match sbb yg jual ade byak seluar je plak.. Kire kene de kekuatan fizikal, mental, emosi gak nk harungi sales2 ceni.. he3x..

Ikot aku mase nk q byr tu mmg ase mcm nk pitam dh.. sbb mkn pon roti jek pg tu alas perut la kunun.. TQ tak terkira utk sorg kenalan yg q blakang aku sbb same2 membantu aku menolak brg2 yg aku beli mase q byr tu.. dia dtg dr putrajaya katenye.. Moga Allah saje yg bleh bls jasa dia 2lun aku.. Mase nk byr tu la sempat sembang2 ngan org2 yg same2 bersoping kat c2.. Ade yg 1st time pegi mcm aku.. ade yg dh biase pegi.. Mase nk kua bwk brg2 tu 1 dugaan lg utk aku sbb brg yg ade 4plastik & berat2.. arghh mampukah aku nk bwk smpai ke kete?? Mampu/x mmpu.. larat x larat, aku kene gagahkan diri gak ler.. tp 1 ni la.. aku kalo bab bersoping terutama nk beli brg yg mmg 2 perlu.. mmg smngat/kekuatan tu len mcm sket kui3x So, aka dtg kalo ade g Pureen wat sales ni, pndapat aku, better korang habis survey kat bhgian dpn tu dulu & br g tgk bj2 kat blakang sbb bleh byr trus pas2 tak kene patah balik dah.. Lg 1, kalo ade teman, g la ngan berteman sbb bleh gilir2 g beratur/ nk ambik brg kan.. & kalo bleh utk keselesaan memilih, keselamatan & keselesaan baby.. x perlu bwk ank/ baby masuk skali, sbb mmg sesak yg amat..

Kot de yg tertanya2 nape aku sorng2?? Aku g tu hr sabtu, so as usual.. mr,hubby keje daaa.. nk tnggu dia hr ahad, kiteorg dh de plan len plak.. so sbb mmg nk cr brg2 baby ni.. aku mmg tekad nk g gak.. nk g gak.. Hu3x

K la kengkawans.. ade pic sket aku snap mase kt c2 tp x leh ltk g sbb hs aku tnggalkan kat umah.. sebab uwan aku ade kt umah hr ni.. isao plak aku, at least kalo adenye tepon tu leh gak aku cntact2 dia pe kabar dia kat umah..

~ Take Care & Ingat Allah Selalu ~

2 comments:

Ilhamny.com said...

mmg ramai giler..slalunya linda kalau gi, sampai2 jek, hubby dah bratur siap2..pastu linda speed giler2 pilih brg..dah settle pilih brg, ngam2 jek turn hubby dah sampai dpn nak byr..
sbb slalunya beli bju2 yg kat situ utk bju2 basahan..mmg murah dan nice..kalau nak bju jenjln yg tul2 cantik kena lah g sogo..hehehe
dan toiletries pun murah sgt2..

angah said...

yerr betollllllll.. stuju bangetttttt tu linda :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...