Friday, April 16, 2010

Soping.. Soping..

Aii kengkawanss..

Bagi sesape yg suke, gemar/ buat2 gemar/ terpaksa gemar/ bersoping kt jusco terutamanya.. terasa plak nk war2 kn jusco de wat carnival start 15/04/2010 (semalam) sampai la 16/05/2010..
Sebut pasal bersoping ni, sape yg x suke kan.. espeseli nye kte org pompuan ni.. nafsu nak membeli tu mcm2 kalo nak di ikutkan.. kalo ikut level soping kalo kat Jusco tu kalo bleh seme bahagian ade je nak beli/ rembat.. ye la, g bahagian pompuan tgk baju/ kasut/ handbag.. ase nak je semua.. g bahagian kanak2 plak, ala comei2 jek baju baby/ budak2.. kalo dulu aku usha baju2 utk anak2 buah je la, tp skrng.. alhamdulillah.. dh bleh bli utk bakal baby yg coming soon ni.. baru rase indah nye lalu kat bahagian baby ni hi3x sronok dia len mcm sket..
hmmm pas tu g plak bahagian deco umah, nampak ni cantek, nampak tu cantek, nampak ni rase mcm sesuai je letak kt bahagian umah yg kt umah kite tu.. g lak bahagian lelaki, mesti teringat kat cik abang plak, lame dah x beli baju baru ke, seluar ni macam sesuai je kalo beli kat dia.. mcm2 lg la.. tu la kalo org pompuan kan.. tapi tu semua tanda ingatan kite gak kat kaum suami kan.. kadang2 tu teringat je best nye kalo dpt beli, tapi pusing punye pusing sampai semua bahagian dah g, kdng2 x beli pon he3x tuh yg wat kaum suami kebengangangan @ trauma nak meneman si isteri bersoping :p tapi ade gak kaum suami yang very d sporting & punya minat yg sama sabar je la same2 pusing 1 shoping complex tu ngan isteri tersayang..
Pasal nk membeli ni.. ye la ukur baju di badan sndri kan.. kalo ase x ckp bajet g tu, tuh yg postpone plan ke len masa plak.. aku salu memendam rase jek la hu3x jln2 sekadar cuci mate yo la.. tapi aku pun jarang nk ber window soping kalo tak de pe yg nak di beli.. x syok kan sebab nnt tertengok yg gile2 nyer sale tp x leh beli mase tu :) lbh baik x yah tao dr tao he3x
So kengkawan slamat bersoping la ye ujung mnggu ni kalo x de plan pa pe g leh la layan carnical kat jusco tu :)
~ Take Care, Ingat Allah Selalu ~

6 comments:

axelida said...

cihuii.. ko dah ganti ct nuralija jd duta jusco lak eks...

dlema.... said...

so..welcome 2 da club la ek..pasne..baju anak2 jer la..kite nyer baju time rayer jer...huhuhu...
uhh tao je mane ader sale...
up2date toll..tqvm2...

angah said...

axelida :
hui3x x dpt jd comei jam ct nualija 2, jd ala2 duta dia pong jdk la ida.. hu3x tp aku jd duta yg x begaji jek la :)

angah said...

dlema :
he3x tq2 k.ema, buktinyer cam kwn kite axelida 2 la kan.. mmg rajin tol sy tgk bli utk anak2 tersayang.. cewah..

hmm.. sy tao pong sbb jmpe k.zie (caw jmbtan) kt jusco kelmarin k.ema.. (btol x ida) kalo dak jarang gak tao psl sale2 ni.. 2 yg nk share ngan kengkawans seme..

seb bek smpai bln 5, leh gak r tnggu gj mnggu dpn he3x

axelida said...

opss dah tanya aku... kena r jawab gak.. betul k.ema.. iskq x der men tipu2 r... pstt k.ema, ada org tu pon duk belek2 bag nak boh baju bb dah.. nanti bila anak dier dah kuar, haa pantang tgk seme nak dibeli.. sama-sama kita saksikan.. ahaks

dlema.... said...

huahuaaa... pape pong..kok ader niat nk menderma bek kt sogo or jj..jgn lupa berjemaah ek..lg 1 ble ek 1day spesel sogo?? bgtao yeh..nk amek cuti neh...ekekeke cam ida gak kalo jj sale...

is...22h kamis ne..dtg opis lama ek..kite nk nyambot besday kak yam.. lam gado2 pong..k.ima ne syg gak ngan die..maklomla...die la dokto, die la misi..bkn senang nk carik..ekeke..dtg yeh mak boyong..hangkot sekali anak lam pewot tu..kalo tebanak..xper misi /dokto ada..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...