Wednesday, September 1, 2010

Dia tiada..

Aku masuk opes hari ni seakan 'missing' sesuatu.. henset aku? ade.. kunci kete? ade.. handbag?? ade.. ape yek mcm x kene jek..

Alahai.. Jaja yg x dek.. kalo tak ade jek suara menegur aku bile dia nmpak aku dh smpai opes.. Jaja @ Zaliza Ibrahim ni technician yg 1 grup ngan aku.. hari pe yek mnggu lepas.. dia dpt surat pertukaran ke JPS Melaka.. gembira & sedih.. tu la yg aku rase.. gembire sbb pertukaran tu mmg kehendak dia.. sedih of course la sbb akn kehilangan opesmate yg slumber & bagi aku mmg pekerja yg rajin (rajin mcm2, bukan rajin wat keje opes jek he3x) pertukaran ni mmg dia pohon lame dah.. tapi maybe dia & aku ingat permohonan tu tak kan la secepat ni dptnye.. so hari ni maybe dia g lapor diri lu.. dengar2 ade mohon utk penangguhan keje.. tapi x sure lulus smpai bile..

Kepada Jaja @ Mak Jah, akk akn rindukan mulut jaja yg laser lagi slumber itu.. walopon bak kate pepatah yg patah tumbuh yg hilang kan berganti.. hu3x sape la pengganti jaja yg akn 2lun grup kite ni nanti.. Nak dihalang pemergian Jaja pon x baik jugak.. dh dpt blk kg.. lagikan kehendak suami terchentaaa..

Dlm grup aku, Kak Ida (bos kecik) & Hefez mesti akn terase ketiadaan Jaja.. bnyak keje kiteorg jadi ringan dgn adenye budak becok lagi gedikk ni he3x Pa pe pongsss.. akk doakan moga Jaja akn terus sukses (ishh cam ayat standard jek) moga Jaja menten mcm Jaja yg akk kenal (humble & hepi go lucky) moga Jaja hepi kat melaka walopon ketiadaan kiteorg staff2 glamer kat Bhgian Ukur Bahan, JPS ni.. yg paling penting.. Moga dgn kepulangan mu ke Melaka itu, moga dirimu berjaya & dilimpahkan rezeki terutama nye dlm meramaikan umat secepat yg boleh.. aminnnnnnnnnn.. Dok Melaka tu jgn mati kutu lak x leh soping2 mcm kat Key El ni :p Ingat daku dlm doa mu (isshh ayat stenderd lagik)

Ini lah budak Jaja yg berbaju ijao itu bersama sorang lagi opesmate ku Pn Kama namenye bersama jugak anakku Nur Arissa namenye

Uisssh nipis pipi anak i budak Jaja ni cium.. lekat ayer liur lak tu hu3x
Pic2 ni ambik pd hari kiteorg nk bebuka kat otel Jumaat lepas..

So cite pasal bebuka kat otel.. Otel D Palma, Ampang.. untungnye Arissa, 2bln lebih dah dpt masuk otel yeks.. tak kisah ler walo masuk sbb nk g makan bukan g tido pong kan.. Mama ni umur bape dah besaq2 baru ler merase masuk otel.. issh2 kesian yekkk mama Arissa tuuu..

Mcm yg aku agak dlm n3 sebelum ni, mmg time aku nak mkn bukak poce tu.. si Arissa pon nk bebuka gak.. d sebabkan susunye hanye pd aku.. so layangss dia menyusu lu ler.. Dia dh tido.. pas mghrib baru aku menyental, tu pong bnyak mknan dh abes.. aku sapu jek la pe yg ade..

Pic2 ni ambik mase kengkawan opes aku seme dh balikss dh pongss.. aku jek lmbat balik sbb br ase boleh menyental hu3x

Tengok punye suke dia gelak sakan.. Oh yek, legging tu acik Jaja yg bagi.. memola acik jaja nk bg kt Qalisya ank buah dia yg sebaya Arissa gak.. tapi dia passing kat Arissa lu la katenye.. "TQ ye acik Jaja" kata Arissa

Yang ni plaks mcam senyum paksa jekss.. Dah boring yek tgk mama makan..

Tak aci la kalo ngan mama jek.. Papa nye kena paksa ambik gak..
Nape tunduk jek Arissa.. papa cubit suh dok diam yek

K u olss..

~ Take Care & Ingat Allah selalu ~

9 comments:

Suliana said...

masa su nak balik tu tgk dia tgh tido. baru nak cium2 dia..

jaja nak pindah ke?? good luck jaja!!! nice to know u..

SiNoMoSa said...

owh..i ingat nak cite pasal i yg takde masa buka pose kat otel tue..mandom kunun, tgk licin tue pinggan u makan huhu

angah said...

oo mase tu mst akk x dek kan, akk blk seme dr surau seme dh lenyap :) haaaa lenkali jmpe kene cium gak, bagi lekat aqil dpt adk pompuan laks he3x

Ilhamny.com said...

rasa down sgt jaja xde..slalu kemana pon kami berkepit jek berdua..tergedik berdua..gi salon berdua, sogo, GM, cuci keta pon berdua..
mcm2 rahsia dikongsi bersama..linda dah xde best friend dah..aritu tgk surat dia pon linda dah nangis dulu2 dr dia...huaaaaa...

kama said...

alamak.. sedih la plak.. huhuhu.. to jaja, good luck.. to angah, mkn ingat diriku tak? kuikuikui..

Nur Hasyimah Mahasan said...

huhu..memng terasa la bila jaja tiada..mulutnya yg becok dh takde...pe pun hopefully dier sentiasa bahagia n happy

axelida said...

eh eh arissa dah pandai gelak besar ek?? uish x sempat nak bergambar ngan anak² seme masa tu.. kelam kelibut amek mknan.. hmmpphh

angah said...

Sinomosa : aramax u.. i mmg nak wat n3 khas ketiadaan u mase bebuka, x leh share ngan n3 ni.. kene wat 1 n3 khas sbb nk cite 3hr 3mlm x ckup he3x

Linda : ye r sure la Linda lagik tease kan.. korang tu bak geng bas skolah, ade je jaja mst ade Linda.. de Linda mst de jaja gak hu3x nnt kalo Linda nye prmhonan nk tukar lulus gak.. huwawawaww lg r cedeyyy.. seme nk kuo dr sini...

kama : he3x i ingt sngt kat u kama.. i ingt sngt smpai telupe nk mkn kan utk u :p

Syim : alamat sape nk jd mak kutu nnt eks :)

axelida : weip.. tgk la mama dia kawan2 ngan sape kt JPS ni.. kawang ngan org suke gelak jew agknye.. nak2 kwn ngan Axelida bkn name sbnar tu.. bile ckp ngan dia asik gelak jek.. tu yg dia dh gelak besar kot.. ahaks..

Anonymous said...

hi jaja comel here : tqsm dear kakak2 ku sayang...xpecially k.is wt citer pasal jaja ni sgt2 terharu ngan cite akk yg wt jaja menitiskan air mata yang berharga ni..sob..sob..sob..sayang akk sume..x terkuar kata2....tenkiu!!!!luv u all..muaaaahh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...