Monday, October 18, 2010

Akhirnye..

Alhamdulillah.. Akhirnye..
Semalam 17 Okt. 20 10 anak ku Arissa berjaya dicukurkan kepalanya..

Posing2 ngan rambut original dulu yer sayang mama.. esok dh nak kene gondol itu kepala.. mase amik ni 16. Okt. 2010

Tempat : Kg Juasseh Tengah, N9
Tarikh : 17 Okt. 2010 (Ahad)
Acara : Majlis Aqiqah & Cukur Rambut beserta Tahlil Arwah

Majlis bermula dalam kol 10pagi dengan tahlil & bacaan doa selamat & berzanji
Pastu majlis cukur rambut bermula..

Pose manja Mama & Arissa gitewwww.. Sebelum mula cukur rambut.. Ade rupe mama tak??

Ni bahan2 iringan semasa nk bawak keliling acara cukur rambut

Anak mama dah siap untuk acara itu.. Huish rase macam jadik mak pengantin pon ade..

Nasib baik Arissa tak nangis mase aku & Mr. Hubby bawak keliling time tu..

Fuhhh ni la ghupe bile dah settle.. bepoloh2 pakcik ngan gaya posing mcm majalah sekolah..

Petang tu dalam kol 2.30 lepas tetamu2 dah ramai yg balik.. barulah start nk memproses rambut Arissa.. nak digonjengkan kepalanye..

Mula2 potong gune 'ketam rambut' dulu.. Dah macam kat kedai potong rambut dah aku nengok.. Innocent je muka mase kene 'ketam' rambut tu.. Arissa kene ckp mekacih kat P.cik Amad sbb 2lun ketamkan rambut Arissa tao..

Lepas dah ketam rambut, baru lah bleh start ngan cukur kepala
Hi3x kepala anak mama dah gondol.. Alhamdulillah anak mama tak nanges langsung.. ujung2 tu je merengek sket maybe sebab badan miang2 x selesa.. skali tgk geli plak hati rupe Arissa pas cukur..
Harap2 anak mama tak meragam,ok.. sebab ade yg kate, ade baby yg meragam bile pas cukur, nak2 Arissa dh nak msuk 4bln 20hb baru la dapat cukur rambutnye.. Maybe akan rase lain mcm kan bile kepala dah ringan..
K sayang mama.. Moga rambut Arissa cepat tumbuh balik dgn lebatnye mcm baru kua perut mama hari tu..jadi anak yg solehah, cerdik bangga kan mama & daddy dunia akhirat k sayang..
TQ so much kat Mama & Uwan.. adk beradik, Kak E-ta, Abg Mad, Nazri & Sheila, pakcik ku Amay & Cu.. sepupu sepapat along edi & k.umi, erol & liza, e-jai & k.fara & lain2 gak yg x tersebut namenye.. TQ gak buat semua yg sudi hadir..
~ Take Care & Ingat Allah Selalu ~

4 comments:

axelida said...

wow ucapan last tu umpama dpt anugerah bintang fofular argh.. ekekeke

baru leh geng ngan en. lan.. hahaha

angah said...

ha3x tu blom dpt mic lg tu.. kalo ade mic mmg x de can org len amik anugerah..

ampes samekan pale arissa ngan en lan.. zasssssssssss aku kejor ko..

Ilhamny.com said...

alololo ilang dah keayuan arissa ku...rambut dah sama panjang ngan ilham dah.. tp xpe..arissa still tomei..mata bulat..

angah said...

tu r dh berubah wajah pale dh gondol.. tgk en lan kat opes ni lg la tingat arissa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...