Thursday, October 28, 2010

Cabaran

Pernah tak husband2 korang jaga baby korang SORANG2 dgn xperien jg baby yg secoet nye..

Maybe benda ni x dek la teruja sngt babg husband2 yg dah biasa dgn budak2 @ baby.. tapi aku la yg teruja ngan Mr. Hubby aku hari ni.. Hi3x dia tu dah la dgn x dek langsung xperience dgn baby sebelum ni.. Pkai kan pampers baby pon start mase aku dalam pantang tu ler, dia nak blajar2.. Basuh poo poo baby pon blajar mase tu gak.. memang kelakar je tgk, terkial2.. Kalo kite mama2 ni buat sekejap jek dah siap kan.. Tapi kalo nengok kaum bapak ni wat, kite kua masuk dapur pon dok belek2 g.. Teliti sngat la tu kit he3x

So hari ni.. terpaksa la ku relakan turn m'jage Arissa dijatuhkan kpd Mr. Hubby ku itu..

Cabaran Mr. Mama utk Mr. Hubby ku itu hari ni.. Ngeh3x Ni seme gara2 aku yg ngok ngek sebab apply cuti 2 hari jek (selasa & rabu). Dah tao Ct anaknye Ekin (pengasuh arissa) operate semalam, takkan la terus bleh kua semalam gak kan.. Nape la aku x tanye Ekin betol2 selalu kalo kes2 cenggini, aku kene amik cuti bape hari & bile Ekin bleh start jage Arissa balik..

Petang semalam sms Ekin bertanyekan khabar Ct.. So smpai ptg smlm mmg x bleh kua lagik.. bile x bleh kua, otomatik hari ni pon Ekin x bleh ler jaga Arissa.. Bile x dek sape nak jage Arissa???

Hu3x Disebabkan hari ni de benda yg nak setelkan kat opes (aku last minit x hapdet HRMIS utk isytihar harta tu) memang x bleh asenye nak cuti lagik.. Memang bos2 kecik & boss besar x dek kat opes.. Nak bawak Arissa g opes, cian plak dia dok batuk berkahak & selsema dok lam aircond ni..

Tibe2.. tingggg!!! muncul wajah Mr. Hubby tgh tersengeh2x.. Bila kau tanye bleh ke tak 2lun jage?? Dia ok je tanpa bnyak soal.. Maybe sbb keje kat site dia pon x bape bz skrng.. tu yg senang nk cuti kottssss.. hi3x bleh ke dia jage Arissa ni.. Aku mmg tawakkal jek la.. Smpai ke saat ni dah bnyak kali aku call & sms Mr. Hubby..

Alhamdulillah kol 8lbih td Arissa berjaya ditidurkan.. Tak tao pe lak jadi skrng... Aku tawakkal jek ni.. Harap2 ok smpai aku balik nnt..

Layan je la gambar ni bile Mr. Hubby jadik Mr. Mama :)


Ni pic mase aku kat kg dalam pantang.. Leh jadik calon ayah mithali tak?? uhuk3x

~ Take Care & Ingat Allah Selalu ~

4 comments:

WatauWaToccy said...

cam terel jer gaya ayah si arissa ni.. lam pic la.. luar xtau lak..

arissa wat muka cuak cam xbaper nk harap kt ayah dia jew..

angah said...

ha3x wat2 terel jek la tu ble nmpak mamarazi dok hala camera.. mmg Arissa wat muka syahdu mintak simpati pertulungan kuts tuh..

SiNoMoSa said...

fuhh you i salute ler gaya abg mashumio tue..ekeke

angah said...

warghhhhh3x masyumio kata kaoooo (ala2 azwan ali sket) yekkk!! yg penting alhmdulillah smpai slamat tiada sebarang aduan dr pihak dia mao pon penderaan kanak2 he3x kire bleh la dia jadi Mr. mama slalooo hu3x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...