Monday, November 22, 2010

BEST DAY


Ini adalah cerita ceriti 5hr lepas.. pd tarikh itu aku telah dilahirkan ke donia ini. Dan pd tarikh itu, thn ini umur aku, angka depan nye dh berganjak ke 1 angka len.. Sebab thn ni masuk ke 10kali aku dah gune nombor yg depan tu utk setiap kali bezzzday aku..

Thn ni best day aku jatuh pd Hari Raya Aidiladha.. Mcm aku gtao b4 ni, kiteorg x balik kg.. N9?? No!! No!! Kedah pon.. No! No! No! So macam x bessh jek kan.. Dok di perantauan di hari raye ni..   (Perantauan la sangat) Jadi kire nye nak meriangkan hatiku yg menyambut raya di perantauan hatta besdei ku hari itew.. aku, Mr. Hubby & Arissa telah melakukan xtvt seperti di bawah sepanjang hari tersebut.. So memang x de pa pe menu masakan yg aku masak utk Raya disebabkan nak lakukan xtvt tersebut..

Pagi b4 Mr. Hubby g smbhyang raya.. Menu kiteorg adelah roti bakar.. hek3x terkonang den nasi impit + kuah kcg & kuah lodeh mama... Pas Mr. Hubby lik smbhyang, kiteorg de jemputan raye ke umah jiran2 terdekat...

Rumah 1st - Umah Zana.. Dapat ler berjamu laksa utara.. Ni 'imran ank Zana yg teman kiteorg makan..

 Ni makcik Zana yg jadik bibik jap sebab Mama baby tu nak menyental Laksa puas2

Pas g umah Zana, g lak umah Ekin pengasuh nye Arissa.. Uwarghhh best lagik sbb dpt makan Bhun sup daging yg powerr + ketupat pulut cicah rendang ayam... nyum nyum.. Peh tu bile perut dah kenyang... Otak aku dah x sabar2 nak on agenda kiteorg hari ni... Yezzzzzzzzzzzzaaa...

Haaa.. taraaaaaaaaaaa.. kiteorg dh sampai Jln Raja Laut.. Nak ke mane tu??? Nak g jumpe en Sogo jek.. Aku nak tunjuk kat korang ni la kelengangan jalan mase tu lbh kurng kol 11 asenye.. x dek owang spt hari2 Rabu biasa.. best nye soping time2 ceni..

Kat Sogo x dek pe sngat yg d beli melainkan brg2 utk si kecik.. Brg yg aku harap utk sale gile2 x bape nak sale lerrrsss..
Aksi Arissa... Korang agak2 cene kadaan arissa mase gmbar ni di snap.. adekah dia beguling2 d lantai??
Haaa ni adelah sobab musabab nape aku beriye2 nk g jmpe En. Sogo pd hr itew.. blanja at least rm50 (de tempoh dia bagi) & leh ler kowang redeem birthday gift dr En. Sogo.. Lg 1 sobab, berbelanja pd hr besdei anda d Sogo, poin yg akn diberi adelah 3x ganda.. so nak arap aku soping ari len.. ntah bile.. jadik poin yg berganda, ganda, ganda ni la aku g jmpe En. Sogo jugak2 pd hr itew..
Soping3x & sampai anakku itu sudah mengantuk + lapar kan susu.. So ni pic muka monyok yer.. X de benda len yg bleh d buat bile Arissa berkeadaan begini.. Sampai kantoi tunjuk pale x dek rambut.. So ape lagi... Kene cau sin ci dr jumpe En. Sogo.. Arissa dah lapar.. Nyusu time.. dalam kete jek la Arissa ek..
Dalam kete plak.. Terpk2 2nd agenda aku adelah ke kedai ini.. Hek3x Ini adelah benda yg meriangkan lagik hati kecil ku pd hr itew.. Lalalalalalaa...


Dan 1 lagik... Setelah urusan di kedai tadi solosai & bersama dgn duit yg pergi.. Kiteorg zasssssss pulokss ke kedai ini...

Wahhhh perasan gempaqqq jek tunjuk2 gambar ni.. aku & Mr. Hubby perasan sekejap macam org kaya.. berbelanja sesuke hati pd hr itew (ayat utk tujuan berlakon semata2 yer). Pd hal, mase bagi duit kat tokei kedai rase mcm nak ambik gambar gak wat konang2 konangan ats tujuan bukan sonang nak kumpul duit & tutop mato ajo bg dit kat tokei kodai tu... Tapi korang jgn ingt gempaq sngt benda yg kiteorg beli... kalo beli rice cooker pon kire brg letrik gak kan... tp bg aku mmg gempaq ler jugek.. berthn2 berangan nak beli.. smpai bende tu rosak baru ler decide & dpt benda ni.. Aku jek yg ala2 jakun sbb bukan slalu berbeli belah sebegini rupe nak2 plak barangan idaman jadi kenyataan..

Hmm okeh.. Kejadian2 ini belum ckp membuatkan aku gumbire pd hr itew.. Bile duit dah bg tokei kodai, perut start rase lapar balik... kate besdei.. kene la makan kek kan... tempat yg paling menarik di pekan rawang adelah di......... (sila scroll ke bawah utk melihat lokasi)


Spegeti meatball.. mane lagi kalo bukan Cikeret Recepi... Hek3x


Kek pebreto aku.. mujur ade, sbb dh tnggal sekeping..


Ni menu pilihan Mr. Hubby


& pas ni posing2 bajet cun ditempat yg same yg dijayakan oleh diriku, Mr. Hubby & Arissa..
Lihat rambut ku..... Cantekkk tak?? Ngeeee...

Ade muka mama nye tak??


Setel mamam, balik ke umah ku syurga ku dgn riang ria hati berbunga2.. Oh yek.. korang x nak tao ke pe En. Sogo bagi aku?? Hik3x sile scroll ke bawah lagik..


Taraaaaaaaaaaaaa.. Kalo korang nak gak/ nk adiah yg lbh kurng cenggini, bleh la redeem di hr jd korang nnt.. dgn syarat jadi ler rakan En. Sogo gaksss.. uhuksss..


Syukur pd Allah, aku still bernyawa utk hr BEST aku thn ni.. TQ so mucccccchhh pd Zana utk laksa yg besttt siap aku tapao lak malam tu... TQ pd Ekin yg menjamu aku makanan2 aku akan makan di hari raye.. TQ tak terhingga utk Mr. Hubby yg layan karenah bini dia bawak g sana sini & d gift di hari BEST bini dia tuuuu..K sekian agenda bercerita utk hari ni... C u...

~ Take Care & Ingat Allah Selalu ~

10 comments:

Suliana said...

wah.. seronok nye bday dia. dapat beli rice cooker, lagi apa tu? sofa baru ke?? hehe..

eh, arissa kantoi rambut pelsu. huhu.. comel

Fida Ghazi said...

alolohh.. comelnye si kenit tu pakei rambut pelsu!

aku sampai skarang tak kawan dgn en. sogo... tak dapat la beg munger2.. acane?

Fida Ghazi said...

lupo den nak kato.. 'selamat hari jadik!' walaopon dah lewat.. dah ko pon up entry ni lewat... cane?

ko 30 taun ke is?

angah said...

hek3x sue.. rice cooker tu bkn brg sebenar.. ia bertujuan mengelirukan pihak pembace semate2 jek..

wow! sofa baru kene tnggu besdei thn thn plak kot hu3x

x sbr tgk rambut btol arissa nk pjg ni.. ley tocang2x :p

angah said...

p-dah -

ha3x dgn berani nye ko tnye umur aku yekss.. nape ko teka 30?? bkn 20?? ne tao aku pelajar bijak yg lompat kelas bnyak kali pas2 keje gomen awal ke... aku br 20 la..

ala stakat beg munge2 tu, kalo tingin sangat leh amik bawang/ kentang pas2 wat teknik kolaj mcm skolah rendah dolu2 tu pas2 men cop2 kat mane beg ko yg plain hek3x

aku sajek up entry lambat,lmbat sket ko tao umur aku up sethn lg..

angah said...

oopsss pidah.. lupe lak nk ckp tq sbb wish bedei aku hek3x sok bedei sesorang gak kan...

Nur Hasyimah Mahasan said...

Happy belated besday...lupa lak maklum la asyik terlebih makan daging je..comel je arissa tu

Fida Ghazi said...

ha ah la..beday seseorang.. jom kita buat2 tak ingat... ahahahaha!

Ilhamny.com said...

lorrr..arissa de magik..rambut jap panjang jap pendek..hehehe
tp tomell la de rambut panjang kinting2 tu..kekalkan..:)

& buat mummy nye..hepi besdayyy..muah..muah..muah...sori lambat wish..

angah said...

syim & bell - hek3x x pe.. tqsm muaaaaaaccchhhhhhhhsss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...