Tuesday, December 21, 2010

Rindu Padanya

Aku kat opes lagik.. gerak ke Johor malam ni maybe pas maghrib.. tnggu boss kecik balik umah jap, packing2 lu.. Aku o.stesen sok sampai khamis..

Arissa, mama rindu la... Ape Arissa wat skrng?? Ohh yek.. sejak Arissa dh makan ni.. belah siang kat umah Ekin, Arissa jez minum 2botol susu & ade balance 2 botol susu lagik.. Harap2 susu yang mama bekal semalam ckp smpai mama balik nanti.. Malam td jumpe mama & lain2 kat Giant Senawang & pos Arissa.. situlah port besa kiteorg kalo aku kene o.stesen wat mase ni.. So x yah la aku & Mr. Hubby balik smpai kg kat Kuala Pilah nak hntar Arissa..

Arissa dah 6bulan semalam @ 20 Disember 2010..

Arissa dan pandai guling2 ala2 hindustan golek2 mase nyanyi kat bukit bakau..


 Penat menyiarap, landing jap..

Arissa dah pandai geleng kepala.. ape yang Arissa geleng.. mama pon x sure.. tapi kdng2 ade gak yg kena mcm Arissa geleng dia bg sign yg dia x nak sesuatu..


Arissa dah pandai gigit kaki.. oopsss ni org2 tua kate.. Arissa dh pndai mintak adik.. hek3x boleh plak baby 6bulan men request2 adik ek :) mcm request lagu kat radio pulok.. hek3x aku rase ni mmg progress normal baby unur dah smpai 6bulan je kan.. Harap2 ler begitu..

Arissa mulut nye dah bising.. dah pot pet bile dok sorang2 sambil main toys/ tgk tv..

Arissa mulutnye dah menyembur2.. makin banyak la sisa ciciran rambut mama kat lantai umah kite Arissa sayang ooiiitt..

Arissa dah pandai capai barang.. Kalo nk pakai diaper/ baju.. Dah x dok diam.. pantang nampak pe kat sekeliling mst nak capai.. Kalo brg yg dah dipegang jatuh & x tercapai tgn nye.. Arissa dh pndai marah..

Yang paling wat mama sayu.. Arissa dah kenal mama.. Sampai mama kene nyorok2 bile balik keje & smpai umah tak nk bagi kantoi kat Arissa sbb mama nak mandi bersih2 badan & solat Asar lu baru bleh ngadap Arissa & direct bg susu badan.. Tapi kekadang kantoi jugekkk!! Ape lagi, menangis & merengek2 la Arissa nak mama..


Hmmm itulah & inilah Arissa yg mama rindu.. Warghhhh sob3x Moga hari Rabu & Khamis cpt berlalu.. Mama x sabar nak peluk cium Arissa.. Arissa jgn nakkal2 dok ngan uwan & moyang kt kg k!!

~ Take Care & Ingat Allah Selalu ~

4 comments:

SiNoMoSa said...

Uhuk3x..

Ilhamny.com said...

tomel nye arissa...
mamanye, cuti bersalin dah 3 bln..pe lg..sapuuu larr..

aku said...

arissa tak rindu kat mama pun, arissa epi je kat umah uwan ngan moyang- kata arissa. ha..ha..

Nur Hasyimah Mahasan said...

Bertambh bom bom ler arissa..dulu irsyad pun cmtu suker gigit jari kaki...sumer ckp nk mintak adik..but after 2 years baru leh kasi adik...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...