Monday, February 21, 2011

Dekat Padamu

Dekat padamu
Arah ingin kutuju
Walaupun jauh akan kutempuh
Kerana hanya sunyi menemani hari
Semenjak kau pergi membawa diri


Oh dekat padamu
Di sana kan bersatu
Dua jiwa yang terpisah
Kesetiaan yang telah kita sama ikrarkan
Ku pegang teguh janji kukotakan


Andai tersalah arah berikanku tanda
Agar kau terima yang sebaiknya
Jika cinta kita hanya sejarah lama
Sudilah kucuba kali kedua
Walau jauh akan kugegas berlari
Walau tinggi bisa kuterbang di langit
Walau sedalam mana akan kuselami
Kerana cinta sedalam itu mekar
Bila ku dekat padamu


Dekat padamu itu destinasiku
Tak kira apa jua kuterima
Harapanku kan terbuka pintu di hatimu
Dengan rela menunggu kehadiranku


Andai tersalah arah berikanku tanda
Agar kau terima yang sebaiknya
Harapan mendorong ku mengusung cinta kita
Janganlah dibalas rasa kecewa

Nyanyian : Yusry KRU

Huhuhu pernah dgr lagu ni?? Dgr lagu ni on d way nk ke opes pg tadi.. Terus senyum sengsorang mcm kerang busuk.. oopss tp mulut aku x busyukkk yek..

Cheiitt apa daaaa tetibe bleh de lagu ni kat Hot FM neh.. Macam hammmpeshh jek teringat balik.. Hmmm.. Tahun 2006 rasenye lagu ni.. Lebey kuang laaa.. Haaa nape aku leh ingat thn bile?? Sebab lagu ni mengingatkan aku pd SESORANG di zaman lampau aku.. Zaman gila2 remaja giteww..

Zaman cinta monyet?? Hmm x la brape nk monyet sangat.. Bkn zaman sekolah.. Hik3x Klakar ler.. Korang de pengalaman?? Aku senyum sorg lagik ni.. Tengah dok teringat & flash back tu.. tup tup.. tekua lak image Mr. Hubby kat ujung2.. Paaapp terus berada di donia realiti balik... Hehehehehhe...

Pa pe pong, aku jez nk ckp.. pa pe pong pengalaman becinta, ber'couple', berkawan, berkenal2an & sewaktu dgn nye di zaman lepas.. walo pd zaman tu ade pengalaman yg duka & meruntun jiwa gitew... tp seme pengalaman tu lah yg jadikan aku lebih matang & berfikir lebih rasional.. Bukan ikot rasa jerks.. Al maklum la darah muda..

Bile dah de di zaman skrng.. seme tu kalo di ingat jadi citer lawak jek dah.. Rase menyesal pon ade.. nape aku leh jadi cenggitu.. Kalo boleh ku putar masa.. Nak je aku betulkan kadaan mase tu supaya aku x jadik cen2.. He3x

8 comments:

nelly said...

Teringat lagu ni .
hehehe

axelida said...

hehehe hahaha hohoho... opsss!

angah said...

hehehe nelly sure lagik de exravaganza punye xperience kot kan..

angah said...

hohohoho gelak dendiyam sudah yek axelida :p

SaYraH WonDerLanD said...

best kot lagu dekat padamu nie..!!

nk dpt follower kita kena rajen follow blog org laen. rajen post entry. post entry yg org nk baca and lain2. byk lg cara. Masok byk segmen ke apa ke

Suliana said...

kak is,
lagu ni mengingatkan su first time zaki dtg kluang jmpa parent.. hehe..

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

first time ke blog ini terus folo..

dengar lagu nie teringat zaman kampus huhuhuhu..sungguh indah..

p/s: u have a nice blog wz nice entry

angah said...

sarah : mekacih..
sue : hik3x so sweet ler :p byg kalo zaki yg nyanyi..
sahromnasrudin : tq sngt ats ziarah, salam ukhwah..

hehehe ye la, lagu nui zaman kite muda2 dulu gamaknye..

mekacih byk2.. dh terjah blog awk juga :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...