Friday, February 25, 2011

Laksa Utara


Jom tengok Gambar & Resepi dr blog INI

Tengokkan tajuk tu, harus aku meng'Google' resepi nanti.. ni semua sebab kakak aku.. Kakak kandung ku yg sedang mengandungkan kandungan nye sekarang.. Alhamdulillah dh 37minggu baby dlm perut.. Tengok blog NI, yg ade pic gambar kt ats tu, wahhhhhhhhhh berselera plak aku tgk.. nyum nyum.. Pd hal baru melantak nasik dgn aneka lauk pauk bertema kan hidupan laut tadi ni.. Ish ish..

Berbalik pd tajuk.. Disebabkan mengandung nye kakak ku itu la aku akan & cuba layan selera dia yg nak makan Laksa buatan aku. Perghhhhhh tak hengat punye request ye kak ooiiii.. Alahai.. kalau masak lomak cili api tu bleh la pejam mate sebelah (ecewahhhhh) ni LAKSA!!!! Umur dh 3series tapi tak pandai.. oopsss bukan tak pandai.. tak berapa pandai bab masak memasak ni.. Ala2 jek.. Tak dek la serba serbi..

Hmmm.. Harus jugak kalau susah sangat aku talian hayat kat Zana nanti.. Kepada Zana, sila siapkan diri yek heehehehe.. Kalau aku mintak 2lun Zana buat & pas2 bawak balik kg pon, akak aku tak tao kot kan.. hehehehhe.. Kecuali la kalo korang yg bgtao..

Teringat masa aku bersalin thn lepas, dia yg berkobar2 nak buatkan aku kek coklat sebelum bersalin.. Dia yg sebut nk buatkan.. Aku dah kene tahan masuk hospital masa tu pon dia beriya buat kan gak kek tu, sebab dah niat katanye nak buat kan utk aku.. Almaklum Arissa kan suka dok dlm perut aku, bersalin lebih dr due date.. Tu yg kakak aku ingat, kot2 la sebab aku tak makan kek tu ke yg baby tak mau kua2 lagik.. Haaaishhh.. ado2 ajo..

Kepada kakak ku yg sedang membuyung itu.. I.Allah adikmu ini akan menyiapkan diri sebelum balik kg utk masak LAKSA yg di mintak tu hokehhh..

~ Take Care & Ingat Allah Selalu ~

2 comments:

Ilhamny.com said...

masak byk2 bwk dtg opis sikit..

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

laksa utara yang paling sedap saya pernah rasa kat kota kuala muda, kedah..memang tak leh lupe punya ahh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...