Thursday, February 24, 2011

Hari Setelkan Hutang

Aku pekerja sektor awam @ kata canggih nye (canggih la sangat) aku org gomen.. Tahun ni dah nak masuk 9 thn wooo aku jadik org gomen.. Lame jugak tuuu.. Kira kalo masuk dulu org dok panggil 'adik' lagik, skrng ni kalo nampak muka aku.. Mmg terus jek dah org akan panggil 'akak'.. Huuu sahdis..

Hari ni hari gaji k .. So wajib lah hari serupa & sebegini hari utk aku akan habis kan duit dlm beberapa minit jek.. bukan je bulan ni buat mcm tu.. di lain2 bulan pon same.. Hmmm.. Bukan habiskan duit sbb pegi shopping.. Tapi habis kan duit bayar utang..

Kalau time bulan tu mcm x bape nak sengkek sngt, mmg mcm x prasan bile gaji nak masuk (hahahaha statement ala2 berlagak tapi pernah ke aku rase mcm ni??) tp kalo de time bulan tu mcm sengkek, mula la kalo breakfast & lunch pon br nak insaf kan diri minum air suam jek.. Mase tu gak dok bekira-kira bile la hari gaji ni..

Pernah dgr org kate kat org keje gomen mcm ni.. 

"pegi pagi.. balik ptg, dpt gaji.. byr utang" hehehe mmg kene la kat aku pon..

Tapi mmg lumrah kan.. Masa nak buat utang mcm besttt jek.. bila time nk byr ni rase macam alahaiiii.. kalo la aku tak berhutang.. Macam best nye balance duit aku.. Tapi kalo tak berhutang, mane nak cari duit ribu raban nak dpt sesuatu yg mmg takkan mampu aku bayar cash punye ye dak??? Haishhh bile la aku dapat bebas dari HUTANG!!!! Ade tak org yg tak berhutang agak2 ek... Sape2?? Meh angkat tangan.. aku nak kasik separuh hutang aku kat dia, bagi dia bayarkan.. HuuuHuuu..

K.. bile dah settle kan semua hutang br rasa lega nk berjimba2 plak kan.. Tu pon brgantung la pada brape baki lps byr hutang tadik hakhakhakhak.. Pada kengkawan lain yg dpt gaji hr ni tu gak.. Slamat bayar utang jugak ok.. Heehehehehe..

~ Tace Care & Ingat Allah Slaloo ~

5 comments:

SiNoMoSa said...

Yezza..hutang i pun dah bayar..

Suliana said...

hehe.. sama la kita kak.. habis bulan, habis la duit sume.. gaji x dpt lagi, tapi checklist dh mcm2.. kertas bajet dah berjela2..tiap2 bulan su buat mcm tu.. haha.. sian kita ni kan..

axelida said...

huwaaaaaa... mmg sedey r keje gomen nih.. tp kalu tak dak keje lg r sedey kan? so bersyukurlah dgn apa yg ada.. witwit!

angah said...

sinomosa : yezzaaa.. bagus3x
sue : hehehehe mmg sijibij sejabak la kite sue bab2 ni :p
axelida : yea yearghhh sememangnye caye berbangga sbgai org gomen hek hek.. syukur..

Nur Hasyimah Mahasan said...

tul tu...wpun duitku tak guna ntk bayar hutang coz hutang husband kena settlekan but duit blanja ari2 kena la diriku tanggung...huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...