Monday, February 21, 2011

Saya Suka Panjat- panjat

20 Februari 2011

Saya dah 8bulan semalam..


Semalam mama & daddy bawak saya jenjalan.. Derang bawak gi Tesco Rawang je pon.. Tu je yg paling besttt & dekat dr umah saya..

Sebab saya dah pandai merangkak, mama letak saya atas ape ke jadah nye ntah ni.. Ala2 gelongsor la gamaknye.. Kunun2 nak tgk skill saya merangkak la tu.. Tapi sebab saya mamai2 bgn tido.. Saya terpaku 1000 bahasa tak gerak2.. Dok keras pose mcm tu.. Tengok la muka saya yang mamai itu..

Mama pon boring sebab saya tak gerak2, dok posing mcm tu je, mama bawak saya gi tmpat ni pulak..


Hihihi.. pandang lah lihat lahhhhhhh.. Sila nyanyi ala2 anita sarawak.. Macam best jugak saya pegang benda ni, mama cakap namenye stereng.. OOOooooOOO baru saya taoo.. Mama puas suruh saya senyummmmm..

"ape la mama ni, dah la saya ngantuk.. bangun2 suruh saya senyum2x pulak" saya maintain je buat muka professor serba tao..

Nak tengok gambar saya lagik??? Tak nak?? Ala nak.. nak.. nak.. la jugak.. Nak la ekkk..
:
:
:
:
:
:
:
\/


Dua2 pic atas tu muka & kadaan saya dahagakan susu cap gantung
kasih sayang tnggu mama saya balik keje tiap2 petang..

Yang ni saya suruh mama ambik gambar ni cepat2..
Saya dah pandai berdiri.. panjat2 macam ni...
Tapi saya belum pandai duduk sendiri..

Saya jugak belum ade gigi..
Ni masa saya tgh lapar,
tapi mama sibuk nak test headband dia baru beli utk saya..

Mama cerita..

masa saya 7bln 2minggu - saya merangkak dgn jayanya
masa saya 7bln 3minggu - saya tahu mcm mana nak pok amai amai.. dalam bahasa omputeh nye.. clap clap..
masa saya nak sampai ke 8bln - saya dok panjat2 benda2 yg saya rasa saya boleh panjat..
tak kira la kalau mama @ daddy tgh landing2 depan tv pon... saya panjat2 perut & badan mereka hihihi.. So memand mama & daddy sekarang lagi tak boleh lepa tinggalkan saya sensorang.. saya akan selalu buat derang cemas.. hihihihi..


K la tu je nak cite.. tata titi tutu..
 TQ sebab sudi baca cerita saya..
Nantikan kemunculan saya di lain masa di blog mama saya di lain kali..
Cewahhhhhhhhhh.. cayanggggggggggggg sikit.. mmmmuahhhsss..

4 comments:

SaYraH WonDerLanD said...

alololo comel nyaa..
geram sangat. ase mcm nak gomol

axelida said...

alalalala dah becar ar ayica nih.. nanti dtg keje lg ye..

baguih r dia nak pakai benda alah atas pale tu... kalu Adelya haremmmm nak pakai.. grrrrr

Suliana said...

dah pandai panjat2 ye dia.. hehe.. muka dah ain, mcm mama plak :-)

bunga said...

omelnyer...cerdik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...