Friday, March 4, 2011

Bila Disuruh Jadik MC Hammer

Warghhh tajuk tak hengat.. mcm nak kene perform pulak dah gayanye..

Hari ni kat opes de jamuan perpisahan utk x-boss aku yg dh bertukar..
So, makan2 tghari ni cam besa utk jamuan mcm ni adalah makan free..
Burrrppp.. Alhamdulillah..

Aku ade mandat besor utk majlis ni (besor la sangat)
Dapat watikah jadik emcee.. hik3x emcee jamuan opes aku yg de beberapa org je pong..
Bukan emcee majlis anugerah ke, majlis besar2 lain yg lebih gempaq..
Last jadik emcee ni aku rase mase zaman sekolah mase tu utk Annual Dinner sekolah teknik aku..
Haaisshh kelakar sungguh plak rase bile terbayang time tu..

Tapi jadik emcee majlis kecik2 pon.. risao totap risao.. rasa nervous wajib ade..
Ye ler, kalo time kite bercakap, time tu gak bnyak mate dok renung2 manja kat aku..
Tak ke leh jadik blashing pipi ai yg gebu ni hak3x

Ikot kate ofismate aku yg lebih manja, aku panggil En. Lan... yg dah pon menjadi Trainer bertauliah Pembangunan Sumber Manusia Berhad dan Malaysian Institute of Management.. Tahniah En. Lan..

"Saya tumpang bangga" ecewahhhh.. tetibe gelarkan diri "saya".. dan

"terima kasih ats 1 tip yg En. Lan bagi tru FB tadi.. ianya terkesan dalam semangat saya"

ecey2.. sila baca ucapan aku tu dgn mood serius yek..

Hmmm.. beliau pernah bgtao.. rasa nervous dalam pengucapan awam memang normal..
Kire kalo tak de rase nervous tu mmg anda adalah seorang yang tidak normal la gamaknye kan..
So kire normal la kan apa yg aku rase tadi tu..
Sebab bile aku nak kena bercakap depan org ni..
tibe2 mcm laju plak rase jantung bedegup mcm nak tekeluar..
Ade gak yang aku rasa macam tak nampak ape2 kat depan mata aku ni walau sebenarnye banyak mata yg dok pandang aku..
Nampak macam sama jek semua.. Tu kesan drpd rasa nervous tu barangkali..

Ape pon.. belasah je la tadi pon.. Awal2 nervous.. lama2 rasa tu hilang & macam makin syiokk pulak bercakap (tu belom dapat microfon lagi tu.. ahaksss)
Dari awal2 ade la 5helai kertas A4 teks emcee aku karang masuk pantun2 bagai
(sila bace je, pecaye jangan)
Tapi sebab ramai yg tak de, termasuk la our big boss..
Teks aku dipendekkan jadik 2 helai kertas memo tu jek..
pantun pon tak sempat baca.. ahakksss...
Majlis pon tak berapa nak formal.. so tak de la nak kene serius banget kan..

Sebut pasal jadik emcee ni.. aku muda2 jiwa2 remaja dulu..
Sangat syiookk tgk org2 yang cantik2 & pandai menyusun kata2 ni..
Suka dgn cara penyampaian bersahaja Normala Samsudin.. Nurul Syuhada..
Dan yang terbaru, terpegun dgn cara Vanida Imran mengacarakan Nona..
Sampai suka sangat berangan nak jadi macam derang kan.. Ahaksss..

~ Take Care & Ingat Allah Selalu ~

5 comments:

Ilhamny.com said...

wah, trus melangkah ke normala samsudin tu..cayalah...

SiNoMoSa said...

wakakaka..nak tergolak baco eii..
dan nak tergolak gak bila teringat u nak jadik orang tibi tigo semalam ahaks

Suliana said...

su plak malu dan takut nak bercakap.. teringat masa induksi, siap tersasul2 bagi salam 2 kali.. hehe

axelida said...

gambar jd emsi tak de ke? nak gak tingok.. mesti masa tu ada paparazi yg amek gambo kan.. kan? ahaks

iqin said...

hahaha,,
gila cool~~~


:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...