Thursday, March 10, 2011

Sudah smpai masanya

 gambar dari file encik google

Menunaikan haji, rukun islam yg ke5 & wajib bagi yang mampu.. Ibadat Umrah pulak adalah sunat..

Bagi kengkawan yg beragama Islam, sikit sebanyak niat & keinginan nak sampai ke Mekah pasti ade kan.. Cuma bila?? Kita tiada jawapan utk itu.. Hanya Allah yg tao.. Bagi aku ni.. Belek2 buku tabung haji, asyik banyak je credit & debit nye hehehehhe.. bila la nk cukup ni..

Tapi aku silap sebenarnye.. Cukup tak cukup duit tu rupanya bukan lah hal utama.. Yang paling penting, doa & keyakinan kita pada Dia.. Doa & terus berdoa supaya kita juga akan dijemput olehNya menjadi tetamuNya di sana.. Betul tak??

Sebab.. bila dah sampai seruanNya, tanpa kita sendiri rancang, rezeki nak ke sana & menjadi tetamu Allah jadi mudah.. sekelip mata datang peluang tu datang.. Betol dak Miss Sinomosa & Zana???  Ni jugak la yg kawan2 aku alami sendiri .. Miss Sinomosa & Zana.. Dia orang pon tak sangka dapat ke sana dalam secepat itu.. Bertuahnya mereka sebab muda2 dah smpai ke sane.. Jeles ai tawww!!! Oopss jeles yg +ve diizinkan ok :)

 gambar dari file encik google
 Bila la agaknye leh tengok kaabah betul2 live depan mata kan??

3pagi, hari Sabtu lepas, aku, Mr. Hubby & Arissa g KLIA.. hantar my besfren Zana & mak tersayang berangkat ke Mekah utk menunaikan umrah.. Bertolak 5hb. Mac & jangka akan pulang 18hb. Mac depan..

Zana ni  sahabat aku start kenal masa praktikal zaman blajar diploma dolu2 sampai la sekarang, family dia dh mcm family aku, family aku pon dah mcm family dia.. Memang mcm dah adk beradik sngat2.. Dia yg tao true color of mine :p alhamdulillah.. dh nak masuk 11 tahun kite org kenal.. Sambung blajo degree wat part time pon sama2..

Zana, Kawan aku yang..
Sama2 kongsi cerita susah & senang..
Sama2 nangis, gaduh2 manja & sama2 gelak..
Sama2 begonjeng
Sama2 tetido dlm kelas
Sama2 ponteng kelas (adik2 yg study lagi tu jgn tiru hehehe)
Sama2 tak tido malam buat assignment last minute (terukkkkk)
Sama2 makan nasik @ pa pe makanan dlm kereta je nk alas perut on d way nak ke kelas (lps balik dr keje)
Sama2 graduation on time (cewahhhhhhhh.. Alhamdulillah)
Sama2 pao duit kalo memasing kering.. (aku la yg slalu mengepao pon hu3x)
Punye la rapat kite org, sampai dah kahwin & sekarang rumah pon dekat & sebaris je..

TAPI antara aku & dia.. Dia dulu dijemput menjadi tetamu Allah.. Bessss nye ko Zana..
Siyes aku jeles nih :) tapi aku tumpang hepi.. Antara kite, tak de sape yg sangka kan..
Doakan aku akan ke sana juga ye (pic mukaku yg suci murni di pagi2 hari @ KLIA)
Zana & Mak

Arissa ambik aura makcik Zana tu tao.. Nanti i.Allah kite plak sampai sane kan..

Moga slamat beribadat menunaikan umrah di sana & slamat kembali.. Zana & Mak..


Sampai sana, Zana beli no fon sana & kite totap contact.. Alhamdulillah semua sihat di sana.. Moga 1 hari nanti aku & family pon akan smpai ke sana.. Jom kengkawan.. sama2 tanam niat & doa yang sama.. hokehhh.. Aminnnnnnnnnn..

~ Take Care & Ingat Allah Selalu ~

4 comments:

Suliana said...

insya-Allah.. su pun duit kuar masuk je.. hehe..

axelida said...

Insya Allah..

Utk Zana, selamat menjalani ibadah umrah.. semoga segala-galanya selamat.. Insya Allah

angah said...

Su - Aminnnn.. hehehehe.. nak2 kalo bank islam lagi senang nk draw.. lagi ler cantik acc akak tu ngeeee..

angah said...

Axelida - I.Allah aminnnn kan.. mdh2an smpai seru kite plak ke sane mudo2 dapek g sane kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...