Thursday, September 17, 2009

Eeiii sok dah start cuti.. Yeaaahaa..

Wow wi.. hari ni dah last day aku keje sebelum blk kg utk beraye.. kat opes dah ramai yg dh start bercuti & yang sepatutnye ade pun tapi tak de pun ade gak.. He3x Aku?? Tunggu kejap2 lagi la kot.. Terase gak kat ati nak minta izin boss kecik (pinjam term yg digunakan oleh kawan seblog :p) nak balik awal teringatkan ade beberapa benda yang tak settle lagi sebelum nak balik kg ni.. Balik awal?? Bukan kg aku dekat je ke?? He3x sebab kg aku dekat la aku kene balik awal.. Harapan mak & uwan.. cewahhhhhh.. Pukul bape yek nak gerak balik kg malam ni?? Setelah mendapat kebenaran mohon besar raja (laki aku la tu) dia bersetuju tahun ni balik raye direct kat kg aku... Wow!! bini mane yg x seronok wei kalo laki dah cakap cen2... Walau jauh di sudut ati aku, aku mmg nak balik jumpe mak, ibu & ayah2 di alor setar & baling gak raye thn ni.. Nak jumpe seseorang yang aku rindu gak kat sane... Maaf semua... I.Allah pjg umur kite jumpe gak walau bukan di bulan Syawal kan..

Untuk perhatian semua, tiada unsur2 paksaan mau pun ugutan dalam mendapatkan kesepakatan keputusan balik raye di mane tahun ni... Kami ade masalah tersirat yang tak dapat dikongsi kat sini kenape kami tak balik Alor Star thn ni... Cewahhh poyos jek..

Balik kg mane dah setel.. Bile pulak nak start gerak nye yek?? He3x kata sepakat dibuat i.Allah dalam pukul 1pagi paling lambat kami akan start our journey to my sweet & calm village.. Semoga perjalanan kami balik kg dipermudahkan olehNya..

Ramadhan dah hampir ke penghujung, aku summary kan antara bende yang agak ralat/ berjaya aku hadapi & kenangan menjelang Syawal thn ni :-

1) Aku 'fail' lagi nak khatam Quran thn ni.. Mula2 pose je berkobar2 he3x
Adess kene azam utk ramadhan thn depan plak i.Allah pjg umur..

2) Aku berjaya tak beli banyak sangat kuih raye mcm excited nye aku mase mula2 keje lu.. nak menabur bakti pada org tua la katekan time tu.. tapi aku cedih gak bile terkenangkan biskut short bread aku uwaawawawwa... kempunan la nak makan time aye ni :)
p/s :- kepada member aku yg salu menggelarkan diri nye 'diriku' tuuu... hi3x
nnt pas raye kene bagi double short bread k :)

3) Aku ase thn ni raye yang paling sederhana utk aku.. Nape ek?? Ishh kalau la gaji aku besar... Macam2 aku nak beli utk uwan, mak, ibu, ayah, mak & ayah kat baling, kakak, abg & adk2 ipar & ank2 buah aku... agak ralat gak..

4) Aku ralat thn ni ade 3x aku tak bangun siapkan sahur utk asben aku hua3x ye la dia kan dok keje site.. lagi mencabar dugaan kat site menahan lapar & dahaga ni cewahhhh...

5) Aku berjaya membussinesskan benda baru tahun ni.. aku jual tudung, kerongsang & gelang kristal taw tahun ni.. gelang tu pun test market suka2 kat tempat keje akak aku.. asal nye nak try test cube2 jek.. lama2 jadi seronok.. alhamdulillah hasilnya walau tak sebanyak mane hi3x dapat gak aku cat tembok umah tahun ni... pas ni tengok tembok ingat la kenangan tahun ni hua3x yang lain2 aku jez menolong sepupu & kakak aku jek... jual batang buruk & tart.. ujung2 ade plak member yang jual choc chips & sempat gak aku promote sket2 sebab dah ujung sangat.. Mekacih tak terhingga kepada ketua2 port tempat aku bisnes iaitu kakak aku, mun, adk ipar aku sheila & eleen coz sudi menyupport aku hik3x.. Ade rejeki kite wat bisnes g ek hu3x

6) Kenangan aku & kawan2 opes sini berbuka pose same2 3 hari berturut2 kat luar dari isnin lepas sampai la semalam.. Bak kate bos kecik aku semalam.. hari ni start la gi bazar ramadhan balik.. jgn mimpi plak gi berbuka pose kat hotel mane2 hi3x Macam2 rasa ada berkenaan nak berbuka ni sebenarnye... Only Allah Knows.. Tapi peluang yg ade aku abadikan beberapa gambar ihsan drpd sinomosa & 2kping je gambar dr fon aku (tu pon sbb bateri Nikon dia dah kong... kalo dak segan la nk gune Sony P1i aku ni hik3x)

Sweet Moments

Memang seronot... Wahhh tengok jam dah dekat kol 12 ler... k kengkawan & sesiapa yg kenal aku secara sengaja tak sengaja hik3x

mohon maaf seikhlasnya dari hati.. terlanjur kata yang termakan dalam ke... terumpat yang sengaje/x sengaje... halalkan makan & minum.. maafkan yek.. sememangnya aku pun manusia biasa yang tak dapat lari dari melakukan kesilapan & tak dapat nak memenuhi kehendak semua orang..

jauh di sudut hati... maaf yang tak terhingga pada sesorang yang aku rindu kan kemesraan antara kami berdua... indah nya 1 saat dulu tu aku ase.. tapi kenape sementara?? mungkin aku yang terlalu sensitif.. aku sorang jek yang ase uwa3x... maaf kan saya... harap tiada ape yang tersimpan di hati yek... di lubuk hati anda adalah orang yang saya hormati & sayangi...

ishh terrrsyahdu plak aku... tapi tu la seadanya... slamat beraya sakan kawan2...
bila memandu @ dipandu ke... errksss btol ke term tu... hati2 yek..

Semoga pjg umur & diizinkan Allah kite jumpe lagi :)

2 comments:

>>syima<< said...

pembetulan..bukan nikon tp canon huhu

slmt hari raya kak is
maaf zahir batin
terima kasih bbyk atas sgl2nya esp ms kat Penang..alamak tersyahdu plak huhu
hati2 dijln ry..smg slmt smpai di juasseh park dgn selmat
dtg laa beraya di rembau muahaha..

angah said...

hu3x sori2 cupke2 la yek.. tershashul plak sbut nikon... wow! memories in penang bnyk rahsia woo :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...