Thursday, October 1, 2009

Uwawawa... dugaan di 30 September

Yuhuuu.. alhamdulillah ade lg kesempatan bejumpe pas meraikan syawal.. Ikut perancangan nak wat entry utk sambutan raya yg lalu dulu tp sbb kejadian smlm masih berbaki dlm ingatan, nak jugak jdkan slh 1 ingatan utk diriku & kite bersama.. Aku advance kan dulu entry semalam..

Semalam ikotkan last day aku blk dgn jadual WP1 (masuk keje 7.30pg & balik 4.30) memandangkan bulan pose bln lepas, seme nk rush balik kn.. Start hari ni aku start plak ambik Wp2 bersama2 rakan sepejuangan sorang lagi yg sepakat nk ambik WP2 ni.. Semalam gak dlm perjalanan kete tak banyak sangat & dlm hati pikir nk masak pe utk berbuka hr ni.. Tak sabar nk smpai umah nk cpt2 masak.. Dalam pd tu mate & diri aku ni dok melawan ase ngantuk yg aku ase macam nak sengkak ngan chopstick dah mate ni.. Ngantuk tak hingat punye..
Tekan minyak punye tekan minyak smpai la kat 1 traffic lite lepas pekan bt 16.. Aku pon slow kan kete, tekan brek slow2.. DAN.. tibe2 aku dengar bunyi kete berdentum & automatik gak mate aku yg aku ase macam baru lepas terpejam.. Ehh kete sape lak yg accident tu.. Bile bukak mata... Astagfirullahazim.. Aiyarrkssss.. Kete aku dah cium kete depan daaaa... Alemax cene ni?? Jeling sebelah kanan ade lori yg maybe menyaksikan kejadian tu & maybe gak sempat tgk aku yg sempat di buai mimpi td.. Adesss mase tu tak lame tu plak org dr kete depan dah start turun dr kete dia ngan muka ke'geng'steran.. Aku plak dgn penuh ke'gentle'an bg sign kat dia supaya kiteorg beralih ke tepi jalan bagi elakkan kesesakan jalan bile traffic lite tu dh hijau nnt..
Aku ni saspen dah cene la rupe remuk kete depan.. Mase tu gegel gak ase sket.. Mao tak nye, selama ni dah banyak kali gak Allah dah selamat kan aku disebabkan ase ngantuk mase drive ni.. Ni la 1st time Allah bg dugaan ngantuk time drive.. Kalo ikot sejarah ngantuk time drive ni dr aku buat part time ngan zana kat UiTm Shah Alam dulu tak terkire ase nye brape kali macam terlelap/ terbabas sket.. Tapi time tu alhamdulillah Allah sedarkan kiteorg cepat..
Sambung cite smlm balik..
Lepas beberapa sessi perbincangan dan rayuan, kes aku ni setel kat situ gak.. Maka terbanglah fulus aku kat situ yang aku bajet bleh gak mkn meatball nnt hik3x
Masuk jek kete ase cam nak nangeh pon ade kenangkan duit yg terbang tu.. Rase mcm tak nak pegang stereng dah.. cewahhhhhh.. Ade sape2 tak nak wat derma kilat utk aku? Hik3x tapi pesanan mak menyedarkan aku balik yang untung nye fulus yang terbang bukan nyawa aku yg terbang kan.. Kalo tak.. maybe aku bukan di sini utk menaip entry hr ni.. Syukur alhamdulillah aku tak ade mengalami sebarang kecederaan & aku masih di beri peluang oleh Nya untuk lebih berhati2 ketika memandu next time..
Maybe gak fulus yang terbang smlm tu atas dosa2 kecik yg aku buat yg aku x sedar yg Allah bg cash.. Ok la.. Sekadar utk kenangan & ingatan bersama.. Bagi sahabat2 yang memandu, cuba elakkan memandu kalo ngantuk.. Memang bahaya & semalam aku dah rase..
(sebelum ni aku selalu diselamatkan Allah)

2 comments:

SiNoMoSa said...

huhu..pity of u..i kena jadikkan ini sbg iktibar gak laa..
tp bile buka cite meatball tue kan..uwaaaa sadis nye..nak meatball gak huhu

angah said...

hik3x pity jek ker?? x mo wat derma kilat utk i? :p

u tu bwk kete ingat2 ler gak taw, dun sms & drive hik3x awas terutama kalo ade lori sbelah kete kat trafik lite :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...