Friday, October 9, 2009

09.10.09

Bismillahirrahmanirrahim.. hai kengkawan.. Alhamdulillah dpt jumpe lagi hari ni yek..

Hmm.. Hari ni hari Jumaat 09.10.09 bersamaan dengan 20 Syawal 1430 dah kan.. Memang kejap mase berlalu.. Ada apa dengan 09.10.09?? Tak ada apa yang special dalam hidup aku pon pada awalnya, tapi sebab tarikh hari ni cantik jek bagi aku he3x membuat aku nak buat entry utk hari ni..

Tapi kan.. tarikh hari ni jadi special utk aku disebabkan kat ofis hari ada sambutan Hari Raya Aidilfitri.. Lepas kami semua ada perhimpunan pagi bersama Ketua Pengarah.. Sebelum ke perhimpunan lagi, kami dah posing2 kat ofis.. Dengan adanya camera sinomosa, En. Lan dan camera phone Kama, Syimzus, Syahir, Wani kite org tak lepas kan peluang langsung bila perasan ade saje lensa kamera menghala ke muka kami kih3x.. Selain tu.. Ape yang terpahat di ingatan aku adalah nyanyian koir beramai2 lagu raya hari tu.. Hik3x kelakar sangat.. Kalau korang tengok video yang dirakam oleh Syimzus, mesti korang punye mulut akan bergerak tersenyum/ tergelak walau pun sikit..

Alkisahnya.. Sebelum perhimpunan pagi tu selesai, group koir yang diwakili oleh staff BLKK dijemput semula kedepan untuk bersama-sama menyanyikan 2 buah lagu raya.. Wahh.. dengar je pengumuman tu, kami geng2 BUBK yang pening2 lalat lagi sporting ni (chewaahhh masuk bakul angkat sendiri) punye la excited dengan rasa tak sabar nye nak nyanyi lagu raya tu dengan penuh semangat dan bersama-sama hi3x.. Dalam punya seronok tak hingat menyanyi lagu raya tu dgn penuh kemeriahan, si syimzus telah menunjukkak usaha yang begitu suci dengan merakam aktiviti nyanyian kiteorang tu dgn menggunakan handset dia.. (telefon baru la katekan he3x)

Dengan gelagat En. Lan interframe tengah2 lagu, En. Sam siap jadi konduktor koir, K.Ida yg sporting sama2 nyanyi.. Dan kiteorang yang lain nye Nena merangkap ketua high note, Sinomosa, Kama, Jaja, Wani, Zira & ketua suara low note K-rol.. Sayang gak lain2 kroni BUBK seperti Bell, Intan, Layla, Rozi, Jitah & Isma tak de time tu.. Kalau tak sure lagi gempaq koir kiteorg.. Bahagian lain maintain je nyanyi biasa2.. Boss kami pun boleh senyum tanda setuju & terhibur dgn nyanyian kami.. (Sorry boss jgn marah yek... raya sthn sekali kih3x) Sayang gak video nye tak boleh nak di upload kat sini, kalau tak sure jadi video terhangat bulan ini kat Youtube kih3x Tapi bagus gak tak boleh upload kalau tak ade yg malu 7 keturunan plak nnt hi3x Itu pun kami agak frust sebab awalnya ada 2 lagu raya yg nak dinyanyikan.. Maybe disebabkan masalah teknikal yg tak dapat dielakkan hanya 1 lagu jek la yg dpt kami persembahkan.. cewahhh.. Tapi lepas je lagu raya 1st & sementara nak tunggu lagu ke-2 tu, terkejut gak semua bila intro lagu ke-2 terdengar lagu intro Rabbani "Pergi Tak Kembali" errrkssss... terus rase insaf sekejap masing2 time tu..
Kenangan di hari 09.10.09 aku tak berakhir disitu.. Petang tu aku berjaya menjadi penyelamat Wonderpet bile nak balik ptg tu.. Ade la sorang member ni yg bernama Kama.. oppss terbagitau name plak.. Sori kama he3x Kunci kereta dia ade pd Sinomosa yg ditumpangkan olehnya masa kami keluar lunch hour td.. Disebabkan sinomosa yg dah sampai PJ time tu, aku yang bertindak sebagai penyelamat Wonderpet time tu meng'offer'kan la diri memberi bantuan.. hi3x Ye la, kalau tak cemane la Kama nak balik umah mase tu..
So setelah mendapat idea blink2 & kite org pun sepakat utk balik ke rumah Kama utk ambil kunci spare.. Kunci spare?? Alamak Kama kate kunci spare dah tak de bateri.. hik3x keadaan menjadi lagi suspen dan mendebarkan.. X pe2, kite try cari bateri spare kat kedai2 ka sane nnt.. Fuhhhh.. nasib baik aku petang tu tak de program pa pe & tak de dating ngan sesape.. Kalau tak sure Kama dah menjadi magsa kezaliman aku ditinggalkan he3x usik je Kama.. Jangan maraaahh aaaaa..
So, alhamdulillah dipermudahkan olehNya, bateri spare pun dapat cari.. Kami pun begereak balik ke ofis tempat Kama parking kereta.. Kama telah berjaya mensuspen kan diri nya & jugak diri aku bile cubaan pertama Kama menekan punat alarm tu tak berhasil.. Alemax.. Aku try rileks & cool kan diri.. Sekali lagi tekanan punat alarm Kama itu telah berjaya melegakan kami kih3x lega la kite org.. Kalau tak lagi lambat la aku boleh balik he3x (sekali lagi jgn marahh yek kama)
Dan.. Cerita 09.10.09 aku berakhir kat sini.. Moral of the story.. Always remember of ur car key hi3x same la peringatan utk aku gak ni :)
Jumpa lagi di lain ketika..
~ Take Care & Ingat Allah Selalu ~

2 comments:

ZanariahMdzain said...

lawa 'rumah'....hehe.

angah said...

gegegege aramax u make me shy la :p anyway tq sis.. sy pon bdk br blajar ngan bantuan kengkawan jdk ler 'umah' yg x sberapa ni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...