Friday, October 2, 2009

Catatan 021009 = 13 Syawal 1430

Salam ceria semua..

Hari ni kami g opes ngan menu masing2 utk breakfast, ni pon disebabkan tak nak kempunan nak makan nasi beriyani hik3x kalau ikotkan ade jamuan meraikan boss2 kecik kami iaitu K.Ida, En. Samian, En. Roslan & Pn. Rohimah yg dah lulus PTK.. Sekalung tahniah diucapkan! cayalah.. Tu yg plan nye nak meraikan mereka hari ni (walau pon org yg dirai yg belanja, patut kalo meraikan org yg lain dr yang dirai lah kene blanje ek :p kire halal la ek, sebab gaji boss2 kecik kami lg besar he3x) So aku dgn samosa lemah lembut aku tu.. Sinomosa ngan kuah spegeti bolognise (btol ke eja nye nih), Kama ngan meatball goreng & tak dilupekan Jaja dgn tugasan merebus spegeti (penting ni, kalo tak, tak sedap kuah spegeti sinomosa) hik3x
So, kami pon melancarkan aktiviti menghabiskan makanan yang ade kat Cafe JPS nan indah permai kat bawah.. Hidangan tak seberapa tu kami kongsi rasa bersama-sama ngan K.Ida, Syimzus (Shima Mahasan), Wani & Zira.. Tak de pic dapat aku abadikan saat ni.. Berbekalkan h/set baru yang dimiliki oleh Syimzus jek la ade 2keping gambo rasenye.. Tak mintak dgn dia lg pic tu so tak dapat la dak upload kat sini..
Sampai ke kritikan main menu kite iaitu spageti bolognise tu kan.. Memang bleh bg 3.5* dr 5* hik3x tak leh bagi banyak2 dgn tujuan menghindarkan rase riak kepada diri yang memasak kuah spageti tersebut kua3x
p/s: bleh la wat lg yek.. mmg sedap & lg sedap kalo nak wat utk akk, next time gune daging ek hi3x special request sebab aku suke kuah ni kalo gune daging.. kire yg aku makan td tu 1st time kuah spegeti ayam yg best (ceehhh.. ayat amik ati ni :p)
Stop cite makan sessi pagi, tengahari tu kami dimurahkan rezeki gi melantak umah K.Ida @ boss kecik aku kat bandar br bangi.. Kire datang utk beraya la ni.. 1st time menjejakkan kaki ke umah k.Ida (selama ni jenguk dr dlm kete je mase amik/ hantar K.Ida kalo outstatiton gi Johor)
1st impression.. Wow.. aman damai nye umah K.Ida ngan English conceptnya.. Kemasan, perabot & hiasan semuanya simple & sedap mata memandang & rasa nak tido jek tak nak blk opes.. espeseli bile dah kenyang makan hik3x I.Allah ade rezeki aku & hubby bleh wat cam umah K.Ida gak as a inspiration hik3x (entah bile la yek) Ooopss lupe nak cite pasal menu dek excited cite psl umah K.Ida kan..
Mee Bandung Muar
Murtabak Raja
Lemang & Serunding
Orange
Menu2 ni memang lazat & bikin mata aku berat nak lelap.. espeseli mee bandung air tangan K.Ida & jaja @ bibik K.Ida time tu hi3x K.Ida kate jaja yg masak, jaja plak kate K.Ida yg masak, so kire dua2 la masak kot ek.. TQ K.Ida & Jaja.. Lupe nak cite, sok hari Sabtu & Ahad maybe ade beberapa staff JPS lagi yg akan dtg beraya umah K.Ida..
Selesai makan, rehat2, solat & sembang2 kami pon gerak menaiki BGA (Big Green Apple) yang dipandu laju oleh sinomosa.. Balik ofis, aku setelkan keje & siap2 kan dokumen yang perlu di bawa ke Johor (aku & K.Ida oustation di JPS Johor Isnin & Selasa depan)
So, sure rase insu tak dpt tgk blog sendiri & member2 next week walau pon 2hari tapi aku ase cam 2bln he3x K..
Take care & Ingat Allah Selalu

3 comments:

SiNoMoSa said...

SALAM..

I TAU EVEN U RATED I NYE KUAH SPAGHETI 3 STAR JE TP DLM ATI U MESTI U NAK BG 5 STAR..I TAU SEKILAS DARI CARA U AMBIL KUAH TUE B'ULANG2 KALI..
MEE SPAGHETI JAJA BUAT KUAH I SEDAP?? 1ST TIME I DGR NIE..SETAKAT MEE TUE TAKDE BW APA2 MAKNA LAA KALAU TAK DI GAUL BERSAMA KUAH I YG LAZAT TUE HEHE..

angah said...

hik3x ye ler best kuah tu kalah makan kat pizza hut mao pun secret recipe :p ehh yg meatball ikea bleh lawan x?? :)

SiNoMoSa said...

skit ari lagi i bleh lawan u tunggu tau..i tgh bljr buat meatball nie ngeh3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...